null Beeld

Daaag, decemberkilo’s!

onze Commerciële Redactie

De decembermaand is alweer in volle gang. En dat betekent voor veel mensen lekker eten en smullen. Buiten is het koud en guur, dus op een barre tocht naar de sportschool zit je niet te wachten… Gelukkig is daar Wii Fit U, het Wii U-spel waarmee je gewoon binnen kunt sporten en zweten. En dat alles op zo’n leuke manier, dat je helemaal niet doorhebt dat je calorieën aan het verbranden bent.

Wii Fit U biedt gloednieuwe manieren om te trainen en je dagelijkse activiteiten te registreren. Dat gebeurt met de Fit Meter. Die registreert al je activiteiten, hoeveel calorieën je hebt verbrand en meer. Eenmaal thuis kun je deze gegevens gemakkelijk toevoegen aan Wii Fit U om je inspanningen te bekijken. Een paar Vrouwonline-testers mogen de Wii U van voor tot achter uittesten. In het vorige blog mochten ze nog losgaan met partygames, dit keer is Wii Fit U aan de beurt. Is het inderdaad zoveel fun als beloofd wordt?

Werk aan de winkel!

Bonnie: “Ik kamp al een tijdje met vervelende blessures, opgedaan tijdens het hardlopen. Volgens een sportleraar kan het geen kwaad om aan mijn ‘core’ te werken, oftewel mijn rompspieren. Ook ik laat de Wii U mijn ‘echte’ leeftijd berekenen: 50! Werk aan de winkel, dus…” Esther: “Mijn eerste decemberkilo is een feit. Daar moeten we wat aan doen. Eerst maak ik een profiel aan. Daarna kies ik een personal trainer (best een lekker ding, voor een animatiefiguur). De trainer zegt dat hij hoopt dat we vrienden worden en trakteert me – na een bescheiden bodytest – op mijn Wii Fit-age: 61! Hallo?! En dat wil vrienden worden?!”

Eat your heart out…

Goed, de dames zijn op de hoogte van hun ‘echte’ leeftijd – en die is best confronterend. Tijd voor actie! Dat moet lukken, want er is keuze uit een totaal van 77 nieuwe en terugkerende oefeningen in vijf categorieën: Balance Games, Muscle Workouts, Yoga, Aerobic-oefeningen en de gloednieuwe Dance-oefeningen. Esther: “Ik ga voor de module aerobics. Jaren gedaan, dus dat moet toch lukken. Het eerste onderdeel is hoelahoepen. Terwijl ik op het balanceboard met mijn heupen sta te draaien, zie ik hoe mijn Mii op het scherm er steeds een hoepeltje bij krijgt. Binnen no-time heb ik een nieuw spel vrijgespeeld. Ha! Personal Trainer, eat your heart out!”

Spiermassa kweken

Bonnie: “Ik blijk ondergewicht te hebben en de Wii Fit suggereert dat ik beter wat spiermassa kan gaan kweken. Ik heb als doel gesteld de komende drie weken drie kilo aan te komen… Wat ik echt goed vind, is dat je telkens bezig bent met je core. Je wordt continue gewezen op je houding (zie het gele rondje op de foto, de rode stip is je corebalance), dit wordt goed gemonitord doordat je altijd op de Wii Balance Board staat. Daarnaast is het heel erg leuk dat je al je houdingen rechtstreeks kunt volgen via de Wii U Gamepad en de TV.”

Probeer nu gratis uit

Ook zin gekregen om je (nu al) opgedane decemberkilootjes eraf te trainen? Je kunt Wii Fit U nu 31 dagen gratis uitproberen. Je hoeft daarvoor alleen het Wii Fit U-icoontje aan te klikken in het hoofdmenu. Let op: hiervoor moet je natuurlijk wel in het bezit zijn van een Wii U* en een balance board. In het volgende blog lees je de Wii Fit U-vorderingen van de testers. Lukt het ze om fitter te worden?

Op de website van Wii Fit U vind je meer informatie over het spel. * De Wii U moet verbonden zijn met het internet.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden