null Beeld

Dagmenu: boerenkoolstamppot

Libelle Lijnt Lekker: dag 10

Redactie Libelle.nl

Begin de dag goed met havermoutpap met 150 ml sojamelk light en een handje bosbessen; voor de lunch staan er rosbiefrolletjes op het menu en's avonds boerenkoolstamppot met rauwe ham.

Rosbiefrolletjes

2 tl Japanse sojasaus, 1 tl olijfolie, 6 plakjes rosbief, 1 hand veldsla, ½ el geraspte kaas 30+ (of Parmezaanse kaas)

Vermeng de sojasaus en olijfolie met elkaar. Leg 2 plakjes rosbief op elkaar en strijk met een kwastje een beetje van het oliemengsel op de plakjes. Leg hier een beetje veldsla op en rol de plakjes op. Herhaal dit tot er geen plakjes meer over zijn. Giet het resterende oliemengsel over de rolletjes. Verdeel de Parmezaanse kaas over je bord. Variatietip: voeg ook eens extra reepjes rode paprika en lente-ui toe.

Boerenkoolstamppot met rauwe ham

200 g knolselderij, geschild en in blokjes van 1 cm, 150 g boerenkool, 4 plakjes rauwe ham (Serano of Couburger), 20 ml kookroom light, olijfoliepeper en zout

Breng wat water met een snufje zout aan de kook. Voeg de knolselderij en boerenkool toe en kook in ca. 15 minuten gaar. Giet vervolgens af. Bak ondertussen de rauwe ham met wat olijfolie in een koekenpan in 2 min. knapperig. Stamp de knolselderij en boerenkool samen met de kookroom, tot er een mooie stamppot ontstaat. Breng op smaak met zout en peper en serveer met gebakken ham.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden