null Beeld

Dagmenu: spruitjesgratin met kabeljauw

Libelle Lijnt Lekker: dag 12

Redactie Libelle.nl

Vandaag eten we magere kwark en gedroogde pruimen voor het ontbijt, snoepgroenten tussendoor, havermoutmuffins als lunch, 2 mandarijnen en een kop heldere bouillon. En 's avonds spruitjesgratin met kabeljauw.

Ontbijt

Magere kwark met gedroogde pruimen

Lunch

Havermoutmuffins

Diner

Spruitjes met aardappelblokjes en kaas: 150 g kabeljauwfilet, 200 g spruiten , 2 middelgrote aardappelen in blokjes van 1cm, ½ gesnipperd uitje, 1 el kookroom light, 1 el geraspte kaas, 30+ olijfolie, peper en zout.

Kook de aardappelblokjes in 10 minuten gaar. Maak de spruiten schoon en kook ze in 8 min beetgaar. Fruit de ui ongeveer 3 minuten op halfhoog vuur. Bak de aardappelen en spruiten mee in de hapjespan. Voeg de kookroom en geraspte kaas toe en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de kabeljauw met zout en peper. Verhit een halve eetlepel boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kabeljauw in 4 minuten per kant gaar en licht goudbruin.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden