Kerstster Beeld Getty Images
KerststerBeeld Getty Images

Dankzij dít trucje blijft een kerstster veel langer mooi

De kerstster zie je rond deze tijd van het jaar bijna bij iedereen in huis staan. Maar hoe zorg je ervoor dat je er zeker tot en met Kerstmis van kunt genieten?

Demi SchoenmakersGetty Images

Een beetje gek in deze donkere tijd, maar de kerstster heeft veel daglicht nodig. Wanneer-ie in een donker hoekje staat, zullen de bloemen snel verwelken. Zet de kerstster dus op een lichte, zonnige plaats maar nooit in direct zonlicht.

Niet in de hal

Als je een kerstster in huis haalt, is het belangrijk dat-ie op een plekje staat waar het niet te koud is en waar het niet tocht. Zet ’m dan ook niet in de hal. Plaats ’m liever op een plek waar de temperatuur aangenaam en constant is.

Water

De kerstster heeft niet veel water nodig. Mocht je twijfelen, dan kun je heel makkelijk checken of-ie al toe is aan nieuw water of niet. Stop je vinger diep in de aarde. Is de aarde nog flink vochtig? Dan heeft de plant nog genoeg water en hoef je voorlopig niks te geven. Let wel op dat de wortels níet in het water staan, want dan houdt je kerstster het niet lang vol. Merk je dat de aarde juist enorm droog is? Zet ’m dan in de gootsteen, laat de aarde vollopen met water en laat ’t daarna gelijk uitlekken. De bloemen zuigen het nodige water op en de rest kan netjes weglopen. Doe de kerstster daarna weer terug in de bloempot.

Heeft je kerstster de winter overleefd? Dan kan-ie in de zomer naar buiten. Zet ’m in dat geval op een beschutte plek.

De klassieke kerstster is weer helemaal hip als kamerplant:

Bron: Nieuwsblad.be

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden