null Beeld

De beste manier om te ontspannen volgens jouw sterrenbeeld

Iedereen heeft weleens stress, maar hoe we daarmee omgaan verschilt weer per persoon. Zelfs de sterren hebben daar iets mee te maken. Volgens jouw sterrenbeeld kun je dít namelijk het beste doen om te ontspannen. 

Ram

De Ram houdt van snelheid, dus voor jou geldt dat je het beste een rondje kunt gaan hardlopen om te ontspannen. De Ram is een sportief iemand en zit niet graag stil. Bewegen is bij stress daarom de beste optie.

Stier

Jij kunt jezelf het beste helemaal overgeven als jouw zintuigen geprikkeld worden. Een warm bad met een lekker zeepje erin doet in dit geval wonderen. Geniet van de stilte en kom helemaal tot rust terwijl je spannend boek leest in een warm bad.

Tweelingen

Tweelingen houden van woorden. Als iets je niet helemaal lekker zit, dan heb je de neiging om alles van je af te schrijven. Dagboeken vol schrijf je. Heerlijk, hoe ontspannen je je daarna weer voelt.

Kreeft

Jij koestert herinneringen, dus als je even niet lekker in je vel zit ga jij oude herinneringen ophalen. Soms pak je er een oud fotoalbum bij, zet je wat oude filmpjes op of denk je gewoon terug aan bijvoorbeeld je eerste vakantieliefde. Je voelt je daarna gelijk weer een stuk beter.

Leeuw

Als de Leeuw een vervelende dag op het werk achter de rug heeft, duikt ze het liefste onder de dekens. Zo hoef je niet meer aan te stomme dag te denken. Maar hierdoor stop je eigenlijk al je problemen weg. Niet slim, want eens zul je deze problemen weer onder ogen moeten komen.

Maagd

Voor jou is yoga het antwoord. Een beetje klassieke yoga een bijzonder effectieve manier om alles los te laten. Bovendien voel je je na de sessie een stuk productiever. Een win-winsituatie, wat wil je nog meer?

Weegschaal

Om jezelf weer een boost te geven, kijk jij het liefst een romantische komedie. Deze films laten zien dat als het keer in je leven even tegenzit, het vanzelf weer goedkomt. Hierdoor krijg je weer een klein beetje vertrouwen, waardoor je er de volgende dag gewoon weer tegenaan kunt.

Schorpioen

De Schorpioen is een emotioneel persoon die zich het liefst even terugtrekt als de stress haar te veel wordt. Om haar batterijen weer op te laden, luistert ze dan het liefst naar muziek. Welke muziek verschilt, ze kiest muziek die op dat moment bij haar stemming past.

Boogschutter

Als de Boogschutter stress heeft, praat ze ontzettend veel. Door alles wat er in haar hoofd omgaat bij iemand kwijt te kunnen, kan ze eindelijk tot rust komen. Dit kan een vriendin zijn, maar ook een collega of therapeut. Dat maakt haar niet uit, als ze haar woordje maar kan doen.

Steenbok

De Steenbok is van nature een harde werker. Ze kan absoluut niet stilzitten en als ze stress heeft, is ze dan ook het liefst bezig. Grote kans dat als ze weer een keer stress heeft, ze thuis alles tot in de puntjes aan het poetsen is. Daarbij hoeft ze na te denken en kan ze eindelijk tot rust komen.

Waterman

Stress komt eigenlijk niet voor in het woordenboek van de Waterman. Maar mocht ze het toch een keer druk hebben, dan komt ze het beste tot rust door met vriendinnen een bordspel te spelen. Bij sommigen verhoogt dat het stressgehalte, maar dat is bij de Waterman niet het geval. Een spelletje spelen is de ultieme ontspanning voor haar.

Vissen

Bij de Maagd was het yoga en bij de Vissen is het meditatie. Spiritualiteit is voor de Maagd heel belangrijk. Stress is volgens haar heel slecht, dus het is van belang dat je dan weer op tijd weet te ontspannen. De snelste manier hiervoor is door al je zintuigen tot rust te laten komen en dat kan door middel van meditatie.

BEKIJK OOK: Dé tip voor de piekeraars: vanaf nu relaxed in slaap vallen met muziek op:

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: PureWow. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden