null Beeld

PREMIUM

...de bios, een expo of een musical

Stephanie Pander
null Beeld

DE BIOS
The Father

Fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit verliest. Dochter Anne zoekt een verzorgster voor haar dementerende vader Anthony (Anthony Hopkins), maar hij wijst alle hulp af. Voor Anthony is niet meer duidelijk wat echt is en wat zich in zijn hoofd afspeelt. De kijker beleeft het verhaal door zijn ogen en voelt zijn verwarring. Zijn vertrouwde omgeving blijkt niet meer zo vertrouwd. De rol leverde Hopkins zijn tweede Oscar op voor Beste Acteur.

null Beeld

EEN EXPO
Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution

Tot en met 26 september is voor het eerst in Nederland een privécollectie met topkunst uit Mexico te zien in het Cobra Museum voor Moderne Kunst. Behalve schilderijen van Frida Kahlo en de andere Mexicaanse modernisten wordt ook een selectie bijzondere tekeningen en foto’s getoond. Nog meer Frida: vanaf 19 augustus draait de documentaire Frida – Viva la Vida in de bioscoop: een reis door Mexico, op zoek naar wie Frida was.
cobra-museum.nl

null Beeld

EEN MUSICAL
Amélie

De romantische film Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain is de meest succesvolle Franse film aller tijden. Het verhaal gaat over de dromerige Amélie, die probeert anderen liefde en vrolijkheid te brengen, en speelt zicht af tegen de achtergrond van het mooie Montmartre in Parijs. Vanaf najaar 2021 is Amélie voor het eerst als musical te zien in de Nederlandse theaters. Mét de bekende filmmuziek en Christanne de Bruijn als Amélie.
ameliedemusical.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden