null Beeld

PREMIUM

...de bios, een expo of het theater

Stephanie Pander

DE BIOS
Aznavour, le regard de Charles

In 1948 kreeg de Franse zanger Charles Aznavour een filmcamera van zijn goede vriendin Edith Piaf. Vanaf dat moment droeg hij die camera altijd bij zich. Zijn filmmateriaal is als een persoonlijk dagboek: hij filmde altijd en overal. Vlak voor zijn dood besloot hij dat er een film van moest worden gemaakt. En na maanden van uitstel en gesloten bioscopen is deze docu boordevol chansons eindelijk te zien.
Vanaf 15 juli in de bioscoop

EEN EXPO
Eregalerij van de Nederlandse Fotografie

In het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam zijn de 99 meest iconische Nederlandse foto’s ooit te zien, zoals de pasfoto’s van Anne Frank uit 1939, de wereldberoemde ‘bed-in’-foto van John Lennon en Yoko Ono en de revolutionaire strandportretten van Rineke Dijkstra uit de jaren negentig. Leuk: elke bezoeker mag een ontbrekende honderdste foto toevoegen. Die kun je ter plekke uploaden via een app.
nederlandsfotomuseum.nl

HET THEATER
Magic Nights Valkenburg

Spectaculaire illusies omlijst met prachtige muziek: deze zomer geeft de 19-jarige illusionist Nigel Otermans zijn eerste show in het openluchttheater in Valkenburg. Nigel en zijn Wonder Girls maken een betoverende reis door de geschiedenis van Valkenburg in het meer dan honderd jaar oude amfitheater tussen het groen en tegen het decor van de mergelwand.
openluchttheater-valkenburg.nl

  • Portret van danseres Estella Reed, 1931 ©Paul Citroen. Foto Magic Nights Valkenburg: Nigel
  • Tekst: Stephanie Pander. I Love Holland: Susan Dalstra. Fotografie: Bluebirds in the Backyard, Dordrechts Museum/Jan Toorop, Oude Eik in Surrey (1890, Stedelijk Museum Amsterdam), Getty Images, Nationale Beeldbank

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden