null Beeld

PREMIUM

...de bios, een expo of het theater

stephanie pander
null Beeld

...DE BIOS
Mamma Weed

Patience Portefeux werkt voor de politie en is gespecialiseerd in het aftappen van gesprekken. Tijdens het vertalen van zo’n gesprek van een beruchte drugsdealer ontdekt ze dat de gezochte man de zoon is van de vrouw die voor haar zieke moeder zorgt. Ze besluit de man te beschermen omwille van zijn moeder. Dat blijft niet zonder gevolgen: er wordt een enorme lading hasj bij haar bezorgd. Samen met haar partner in crime, de hond DNA, grijpt ze haar kans.

null Beeld Coco Olakunle i.o.v. TextielMuseum
Beeld Coco Olakunle i.o.v. TextielMuseum

...EEN EXPO
Long Live Fashion!

Hoe gaan we duurzamer om met kleding? Long Live Fashion! onderzoekt hoe ontwerpers en de industrie samen kunnen werken aan een circulaire keten van textiel. Een installatie van ontwerpster Christien Meindertsma laat zien hoeveel verschillende grondstoffen er in onze kleding zitten. In het Fixing Fashion-atelier kunnen bezoekers zelf kleding repareren en in de Microfactory wordt van gerecycled textiel ‘nieuwe’ kleding op maat gemaakt.
textielmuseum.nl

null Beeld Hugo Thomassen
Beeld Hugo Thomassen

...HET THEATER
Nederlandse Dansdagen

De Nederlandse Dansdagen 2021 vinden plaats in én vanuit Maastricht, in theaters, op bijzondere locaties, maar ook online zodat we er thuis van kunnen genieten. Met meer dan honderd activiteiten en tien premières is het programma zeer divers, van grote gezelschappen als Nationale Ballet & Opera en Nederlands Dans Theater tot intieme producties van een nieuwe generatie makers, onder wie Redouan Ait Chitt en Dunja Jocic.
nederlandsedansdagen.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden