null Beeld

...de bios, een expo of het theater

DE BIOS
The World to Come

Abigail (Katherine Waterston) en haar nieuwe buurvrouw Tallie (Vanessa Kirby) voelen zich sterk tot elkaar aangetrokken. De rouwende Abigail probeert de behoeften van haar zwijgzame echtgenoot Dyer (Casey Affleck) te vervullen en Tallie worstelt met haar jaloerse man Finney (Christopher Abbott). Hun intense band vult een leegte op, waarvan ze niet eens wisten dat die bestond in hun leven. Een bijzondere romance tussen twee vrouwen, die zich afspeelt in het ruige westen van Amerika in de 19e eeuw.

EEN EXPO
Haute Bordure

De tentoonstelling Haute Bordure in het Fries Museum is nog t/m 18 juli te zien. Vier eeuwen handgemaakt borduurwerk uit de Nederlandse mode, in meer dan honderdvijftig ontwerpen. Van een spectaculaire catsuit van Jan Taminiau tot ritselende roaring twenties-jurkjes: een must voor modeliefhebbers en handwerkfanaten.
friesmuseum.nl

HET THEATER
Hollandsch Glorie

Pieter heeft al tien jaar een succesvolle show over de Nederlandse geschiedenis, maar nu is het 2021 en is iedereen opeens kwaad op de geschiedenis. Samen met zijn club acteurs moet hij op zoek naar een nieuwe geschiedenis van ons land. Eentje die Nederland eindelijk echt kan verbinden. Deze epische satire wordt gespeeld door Toneelgroep Oostpool. T/m 28 augustus.
bostheater.nl

  • Productie: Stephanie Pander. I love Holland: Susan Dalstra. Fotografie: Beleef Nijstad, Getty Images, Narline, Shutterstock, Skydive Hoogeveen, het theater: Henri Verhoef
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden