null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

De cakelet: een combinatie van een omelet en pannenkoek (en zo maak je ‘m!)

Altijd als je zin hebt in een paar pannenkoeken als lunch, heb je net niet alle ingrediënten in huis. Houdt het op bij eieren en bloem? Dat is precies wat je nodig hebt voor jouw nieuwe favoriete lunchgerecht: de cakelet.

Online redactie LibelleGetty Images/iStockphoto

Een cakelet is geen omelet en geen pannenkoek, maar een mix van die twee. Je hebt er maar 2 ingrediënten voor nodig!

Cakelet zoet of hartig beleggen

De cakelet is net wat dikker dan een pannenkoek (als een soort cake) en kun je hartig of zoet beleggen. Het gerecht maak je door wat bloem of pannenkoekenmix toe te voegen aan losgeklopte eieren en dit goed te mengen tot een beslag. Daarna bak je 'm net zoals een omelet. Ga je voor een hartige cakelet? Voeg dan wat kaas toe. Ben je een echte zoetekauw? Dan serveer je 'm met jam of stroop.

Zo maak je de cakelet

Honger gekregen? Dit is het (kinderlijk eenvoudige) recept: klop twee grote eieren los. Voeg twee eetlepels zelfrijzend bakmeel (of bloem) toe, een snufje zout en eventueel wat geraspte kaas. Klop dit goed door elkaar met een vork en bak de cakelet vervolgens goudbruin in een koekenpan.

Smullen maar!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: 24kitchen. Beeld: iStock

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden