null Beeld

De dag nadat – ik een aardbeving meemaakte

"Dat ik mijn collega's kwijt ben is moeilijk te accepteren." Lees hoe het verder ging nadat verpleegkundige Anne (28) een aardbeving meemaakte in Nepal. 

“Gelukkig was het twee dagen later alsnog mogelijk om naar het bergdorpje af te reizen en hulpgoederen te brengen. Het hele dorp kwam op ons afgerend, dat was heel indrukwekkend. Ik heb nog drie weken hard gewerkt tot mijn vervanger kwam en ik terug naar huis kon vliegen.

Het was fijn om weer in Nederland te zijn, maar kort na mijn thuiskomst kreeg ik heel slecht nieuws. Drie van mijn collega’s kwamen om bij een helikopterongeluk in Nepal. Echt onwerkelijk. Je weet dat je een bepaald risico loopt wanneer je bij Artsen zonder Grenzen werkt, maar je houdt eerder rekening met geweld in een oorlogssituatie dan een ongeluk als dit.

Momenteel werk ik als verpleegkundige in UMC Utrecht, maar ik ga in het najaar zeker weer op pad voor Artsen zonder Grenzen. Ik kan het verlies van mijn collega's maar moeilijk accepteren, al is dat geen reden om te stoppen met mijn werk. Er zijn nog zo veel mensen in de wereld die onze hulp nodig hebben. Ik kan nog niet stoppen met het geven van die hulp.”

Lees ook hoe het met Ellen ging nadat bleek dat haar man een affaire had met haar vriendin, of een van de andere verhalen.

Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden