Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

De idealen van studio Makkink & Bey

Jurgen Bey (1965) is verantwoordelijk voor de cover van Libelle 44. De stoel die op de cover staat staat symbool voor studeren of voor het blijven studeren. “Onderwijs is zo ontzettend belangrijk. Studie blijft namelijk altijd een investering in de toekomst.”

De liefde en de samenwerking

Rianne en Jurgen komen uit dezelfde buurt, maar leerden elkaar kennen toen ze voor een werkbeurs een reis naar India maakten. “Op reis beseften we dat onze werelden op elkaar lijken. Eerst bloeide de liefde tussen ons op en daarna pas besloten we te gaan samenwerken.” Sinds 2002 hebben ze een gemeenschappelijke studio waar wonen en werken worden gecombineerd.

Lol in het ontwerpen

“Ik heb nog steeds het gevoel alsof we net zijn begonnen. Dat komt waarschijnlijk ook door het plezier dat we in ons werk hebben. De lol in het ontwerpen resulteert in het beste dat we allemaal samen op dat moment hadden kunnen maken.”

Jurgen Bey heeft het over Studio Makkink & Bey, waar hij inmiddels met een team van tien mensen aan diverse projecten werkt. “Onze studio is eigenlijk een soort mini-werkmaatschappij waar meestal twee of drie stagiaires rondlopen. Dit is onze kweekvijver. Het is fijn om jonge mensen in de groep mee te laten groeien.”

Advertentie

Experimenteren
Als je het werk van Studio Makkink & Bey bekijkt, valt op dat het zeer uiteenlopend is. “We hebben soms concrete opdrachten waarbij we weten waar ons werk komt te staan, hoe de omgeving is en dus op welke manier ons ontwerp daarin moet passen. Maar we maken ook vrij werk, dat noemen we ons laboratorium, want het zijn vaak experimenten.”

Het gehele interview met Jurgen Bey is te lezen in Libelle 44 op pagina 33.

In oktober hebben vier topontwerpers de cover van Libelle ontworpen. Bekijk hier de andere ontwerpen en interviews.

Speel hier de snackpuzzel van zondag 26 januari gratis

snackpuzzel

Premium

De gratis puzzel van 26 januari is ons er eentje! Lukt het jou om 'm op te lossen? Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en hebt 7 dagen om de puzzel op te lossen. Succes!

[minipuzzel]

 

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien