Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

De ‘lingerieregels’

Ruim tachtig procent van de vrouwen draagt de verkeerde maat bh. Hierdoor verliest de bh zijn functie en gaat het effect verloren. Het is belangrijk om van tijd tot tijd uw maat te laten opnemen in een lingerie-speciaalzaak. Als er wat kilo’s zijn bijgekomen of afgegaan heeft dat zeker invloed op de cupmaat. Met deze lingerieregels is uw silhouet altijd perfect!

Juiste maat

Advertentie

De meeste vrouwen zijn geneigd een grotere omvangmaat te kiezen in plaats van een grotere cupmaat. Maar door die grotere omvangmaat schiet de rugband omhoog en zal de functionaliteit van de bh minder worden. Een bh geeft de juiste ondersteuning als de band voor en achter op dezelfde hoogte zit. Kies dus liever voor een wat grotere cupmaat, zodat de borsten de perfecte lift krijgen.

Speciale lingerie

Draagt u een prothese, dan hebt u een bh nodig waarin de prothese past. Deze hebben een speciale afsluitbare cup waar de prothese op zijn plaats blijft. Het is belangrijk om de tijd te nemen voor de aanschaf van een goede prothesebeha. Laat u, vooral als het de eerste keer is, goed informeren wat de mogelijkheden zijn

Waar u op moet letten bij de aanschaf van een prothese-bh

 • Wanneer u een losse prothese hebt, kies dan voor een bh met een stevige omvangband. Hierdoor zal de prothese beter op zijn plek blijven zitten en voorkomt u dat hij gaat schuiven.
 • Het is niet altijd nodig een speciale prothesebh aan te schaffen. Een bh met een wat grotere cup, die op het borstbeen wat hoger valt, kan een goed alternatief zijn.
 • Kies voor een stevige bh die langs uw halslijn loopt. Een goede sportbeha helpt losse protheses op hun plek te houden.

Onzichtbare hulpjes

Of u nou kiest voor die mooie strakke pantalon of dat nauw gesloten jurkje, de juiste lingerie zorgt ervoor dat de kleding nog mooier zit. Let hierbij op naden, de breedte van de bandjes en de grootte van de slips en cups. Naden op ondergoed zijn zelden flatteus onder kleding. Vervang ze liever door naadloze exemplaren, zodat zichtbare vetrolletjes tot het verleden behoren. Net zo belangrijk als de pasvorm is het materiaal waar de bh of slip van gemaakt is. Draag onder gladde stoffen liever geen kant en kies voor onder die little black dress liever geen grote T-shirt-bh, maar een fijn model met licht voorgevormde cups.

Grote maat?

De do’s & don’ts

 • Grote borsten veroorzaken vaak nek- en rugklachten, daarom is een stevige bh met brede bandjes die het gewicht opvangen de beste keus. Draag vooral geen te kleine bh. Die geeft te weinig onder­steuning en dan gaan de borsten eerder hangen.
 • Donkere kleuren maken grote borsten optisch kleiner.
 • Loop rechtop. Veel vrouwen met grote borsten hebben de neiging om voorover gebogen te lopen waardoor de rug en schouderspieren nog meer belast worden.
 • Wanneer u het accent juist op de borsten wilt leggen, geeft een halter-bh een mooi decolleté.
 • Draag kleding met een V-hals en vermijd hooggesloten tops.
 • Hemdjes staan het mooist als ze bredere bandjes hebben. Spaghettibandjes laten de borsten zwaarder lijken.
 • Draag kleding die iets langer valt waardoor de borsten minder gekropt lijken.

Kleine maat?

De do’s & don’ts

 • Kleine borsten zijn in praktijk makkelijker dan grote borsten. Let er bij de aanschaf van een bh op dat deze niet té gevuld is. Gevuld exemplaren zijn misschien wel mooi maar geven eigenlijk te weinig ondersteuning
 • Kies voor een balconette-bh. De halve cirkelvorm geeft de borsten een natuurlijke bolling.
 • Ruches, bloemetjes en andere applicaties op de bh geven de borstpartij optisch meer volume.
 • Een mooie natuurlijk gevormde push-up-bh lift de buste en geeft een voller effect.
 • Wanneer u écht een kleine maat hebt, kunnen de zogenaamde ‘kipfilets’ de borstpartij extra aanzetten.

Schrijver Hugo Borst: “Durfde je eindelijk een 1,5-meter-terras op?”

Hugo en Iris - Libelle

Hugo Borst (57) en Iris Koppe (35) zijn beiden schrijvers, maar daar houdt de gelijkenis wel op. Toch zijn ze vrienden en gaan ze geen onderwerp uit de weg. Over oud worden, sex, politiek, corona en meer: Hugo en Iris stellen brutale vragen én geven openhartig antwoord. 

I: Jij bent toch getrouwd?
H: Jazeker, 24 kilo geleden.
I: Hoelang al?
H: Het was 1988.
I: Neeeee. Toen was ik 3.

H: Eh, waar wil je naartoe? Goed nieuws? Ben je ten huwelijk gevraagd?
I: Niet zo snel. Ik heb koppijn vandaag, Hugo, kóppijn.
H: Wat heeft dat met trouwen te maken? Oh, wacht even

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien