Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

De mooiste boeken van 2010

Ik ben dol op lijstjes. Graag hoor ik van anderen wat hun favoriete boeken, films en gerechten zijn. Ook theewinkels, onontdekte cafés en de beste sokkenwinkel van de stad laat ik me graag tippen. Vandaar dat Marleens Boek van de Week me op het lijf is geschreven: wat is er passender voor een lijstjesmens dan anderen wijzen op de boeken die ze écht niet mogen missen?

Het geheim
Ik begrijp best dat jullie me niet kunnen bijhouden. Vriendinnen vragen met iets van hopeloosheid in hun stem: ‘Hoe krijg je het voor elkaar zovéél te lezen?’

Advertentie

Het geheim is simpel: ik lees altijd. Ik ben een leesverslaafde. Als ik niet een goed boek heb waar ik me in kan laten zakken word ik chagrijnig. Dat was al zo toen ik nog maar zes was. Soms lijkt het wel een ziekte.

Huis vol boeken
En wat zo fijn is: lezen gaat altijd door. Elke dag verschijnen er nieuwe boeken met nieuwe verhalen van nieuwe mensen. Dat vind ik een geruststellende gedachte. Mocht het mis met me gaan en zou ik geen vrienden meer hebben, dan kan ik me altijd nog opsluiten in een huis vol boeken.

Om je te verheugen
Over het komend jaar kan ik alvast vertellen dat het een goed leesjaar wordt. Onlangs heb ik de catalogussen van de uitgevers waarin ze allemaal staan aangekondigd met rode oortjes gelezen. Ik wreef me in de handen en dacht: was het maar vast zover. Klein tipje van de sluier: herinner je je Ayla nog? Het prehistorische meisje van De Stam van de Holebeer? Deel zes komt eraan: Het lied van de grotten. Ik verheug me.

Maar eerst: de beste VIJF van 2010. In willekeurige volgorde. Deze kunnen met gemak ook gelezen worden in 2011.

  1. Roest door Philipp Meyer
  2. Razernij door Sergio Bizzio
  3. De omweg door Gerbrand Bakker
  4. Tony & Susan door Austin Wright
  5. Wie houdt dan stand? door Andrea Bajani

Plus het bonusboek van 2010, dat als enige dit jaar een rapportcijfer 10 kreeg:
Pluk de dag door Anna Gavalda 

Wilt u meer weten over Marleen Janssen? Neem dan een kijkje op haar website. Marleen twittert ook, volg haar!

Femke: “Ineens had ik veel behoefte om heel diep in het glaasje te kijken”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze voor Libelle wat haar bezighoudt. Deze week schrijft ze over vertier buitenshuis.

Eens in de zoveel tijd begint Oscar te klagen dat ik zo vaak weg ben. De afgelopen coronamaanden hoorde ik hem uiteraard niet. Maar sinds ik eindelijk weer kan afspreken met vrienden, en helemaal nu de terrassen open zijn, zoek ik mijn vertier weer ger

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien