Datingtrend 'dry dating' Beeld Getty Images
Datingtrend 'dry dating'Beeld Getty Images

De nieuwe datingtrend ‘dry dating’ wordt steeds populairder

Een goed glas wijn of een frisse cocktail smaakt niet alleen lekker, het maakt je vaak ook net wat meer ontspannen. Precies wat je kunt gebruiken tijdens een eerste date. Toch is het tegenwoordig hip om zónder alcohol te daten.

Demi SchoenmakersGetty Images

Ja, je hebt het goed gelezen. Zeg maar dag tegen dat kalmerende drankje.

Nieuwe datingtrend

Een kloppend hart, zwetende handen en rode wangen: een eerste ontmoeting kan vaak heel spannend zijn. Vind je hem of haar wel leuk? Hebben jullie een klik? Wordt het niet ongemakkelijk? Jep, zenuwslopend.

Een horecagelegenheid is vaak de perfecte locatie voor een eerste date. Niet alleen omdat het lekker ongedwongen is, maar ook omdat je je zenuwen kunt kalmeren met een drankje. Maar dit jaar is er een nieuwe datingtrend gaande, waarbij het drinken van alcohol juist wordt vermeden.

Wat is dry dating?

Dry dating is dé datingtrend van 2022, waarbij je geen alcohol nuttigt tijdens het daten. Wat blijkt? Singles zien een afspraakje met niet-alcoholische dranken best wel zitten. Uit een onderzoek onder 8.500 gebruikers van de dating-app Bumble blijkt dat één op de drie personen zich kan voorstellen om aan dry dating te doen. En dat komt omdat dry dating heel wat voordelen heeft.

Voordelen van daten zonder alcohol

Maar waarom moet je dat kalmerende drankje laten staan? Daten zonder alcohol biedt verschillende voordelen:

1. Je blijft helder

Soms geeft één drankje (of meerdere) je net dat beetje extra zelfvertrouwen. Toch heeft de consumptie van alcohol ook een aantal neveneffect: de remmen gaan eraf, je wordt onhandig en kan niet goed meer nadenken. Op een eerste date met een totaal onbekende kan het dus raadzaam zijn om een kop koffie te pakken in plaats van wijn. Zo blijf je helder.

2. Je blijft jezelf

Wanneer je wat meer alcohol op hebt, kom je vaak wat losser. Dat kan fijn zijn op een eerste date, maar alcohol kan je ook veranderen. Door geen alcohol te drinken blijf je je authentieke zelf. Bovendien is het moeilijk een sterke basis op te bouwen als je niet volledig jezelf bent.

3. Het maakt je aantrekkelijker

Ook al krijg je door alcohol meer zelfvertrouwen, echt knapper worden we er vaak niet door. En vergeet niet: eerlijkheid en kwetsbaarheid tonen júist kracht, waardoor je indruk maakt op je date.

Jezelf kalmeren zónder alcohol

Gelukkig zijn er een aantal tactieken die je kunnen helpen de zenuwen voor je eerste date te kalmeren zonder alcohol. Focus je op je ademhaling. Diep in- en uitademen is de krachtigste manier om je gemoedstoestand te beheersen. Adem langer uit dan je inademt om jezelf te kalmeren. Last but not least: doe een outfit aan waarin je je fijn en zelfverzekerd voelt, dat straal je dan ook uit.

Ga je binnenkort op date? Zó voorkom je dat het een domper wordt:

Bron: Freundin.de

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden