null Beeld Duncan de Fey
Beeld Duncan de Fey

De nieuwe winkel, nijmegen

Omdat er in Nederland zó veel leuke restaurants en cafés zijn maken we een tour door het land. Deze week schuiven we aan bij chef-kok Emile van der Staak van De Nieuwe Winkel in Nijmegen.

Wat maakt jouw restaurant bijzonder?

“De keuzes die je vandaag maakt, bepalen hoe de wereld van morgen eruitziet. Daarom koken we met planten, botanische gastronomie noemen we dat. Als de natuur haar werk heeft gedaan, is het onze beurt. We plukken, ruiken, proeven, fermenteren en koken. Totdat er iets op je bord ligt wat je verwondert en overdondert.”

Wat mogen we absoluut niet missen?

“Onze dranken! Voor wie geen of minder alcohol wil drinken, hebben we alcoholvrije botanische dranken. Die maken we zelf. Weer eens iets anders dan wijn.”

  • Tekst: Stephanie Pander. I Love Holland: Susan Dalstra. Fotografie: Bluebirds in the Backyard, Dordrechts Museum/Jan Toorop, Oude Eik in Surrey (1890, Stedelijk Museum Amsterdam), Getty Images, Nationale Beeldbank
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden