null Beeld

De podcast Bijvangst

Omdat er zo veel goede podcasts zijn,vragen we iedere week een maker naar zijn of haar werk. Deze week journalistSophie Frankenmolen over haar podcast Bijvangst.

Redactie

Waar gaat de podcast over?

“Over toeval in de wetenschap, iets vinden waar je niet naar zocht. Zo hoor je onder meer een archeoloog, scheikundige, taalwetenschapper, evolutiebioloog en sterrenkundige over een ontdekking die hun leven en onze wereld voorgoed veranderde. Soms is wetenschap net een detective.”

Welke aflevering maakte op jou de meeste indruk?

“Alle verhalen zijn compleet anders, maar hebben toch iets met elkaar gemeen: ze gaan allemaal over gepassioneerde wetenschappers die verder durven te denken. Zoals de professor in de scheikunde van de Universiteit van Amsterdam die op een dag bericht krijgt van een 60-jarige dakloze man die om werk vraagt. De man blijkt een aan lager wal geraakte wetenschapper te zijn die rondreist als troubadour. Samen doen ze per ongeluk een bizarre ontdekking.”

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden