Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

De sprookjes van Studio Job

Studio Job is over de hele wereld bekend, maar in Nederland komt de roem nog maar net op gang. Je kunt de ontwerpen van Job Smeets en Nynke Tynagel ook niet over het hoofd zien. Ze vergroten graag alledaagse voorwerpen uit en vertellen met hun ontwerpen een verhaal.

De kijk op het leven
Een ding is duidelijk: wie het werk van Studio Job bekijkt, heeft meteen door dat het hier niet om functionele meubelstukken gaat. ‘ Via ons werk leggen we uit hoe we naar het leven kijken’, zegt Job Smeets over de objecten die zich tussen de wereld van design en de beeldende kunst bewegen. ‘ Wanneer we iets maken, bedenken we niet eerst hoe het in een huiskamer zal staan. We maken ons werk omdat wij het gevoel hebben dat het gemaakt moet worden.’

De nijptang van Jobs vader

Voordat het werk van Studio Job wereldwijd op een voetstuk werd geplaatst, was er een periode waarin de jonge ontwerpers op een houtje moesten bijten. Aanvankelijk werkten ze vanuit een loods in Eindhoven. ‘Je begint met niets. Je gaat aan het werk met de oude nijptang van je vader’, vertelt Job over de beginfase.

Advertentie

Inmiddels verdelen Nynke en Job hun tijd tussen hun woonplaats Antwerpen, en Breda, waar een team van kunstenaars de productie verzorgt. Dat team bestaat uit ongeveer tien mensen, daarnaast worden er voor de verschillende projecten specialisten ingezet om de ingewikkelde objecten te realiseren.

Waarom deze cover?
Deze week ontwierp de Nederlandse designer Job Smeets de cover van Libelle. ‘Op dit moment is de wereld geen prettige plek, dus grijpen we naar prikkeldraad in plaats van feestballonnen. We hebben de vlinders later aan de cover toegevoegd. Hiermee onderstrepen we het contrast tussen de lieflijke wereld van Libelle en de manier waarop wij naar de wereld kijken.’

Het gehele interview met Job Smeets is te lezen in Libelle 43 op pagina 34.

Wilt u de cover beter bekijken? Bekijk dan ons bladerboekje.

MET DANK AAN: Studio Job, R. Kot, M. Aukes.

Zo ziet deze week (11 t/m 17 augustus) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien