null Beeld Libelle
Beeld Libelle

De tarotkaart van 1 december: Maagd, oude littekens kunnen pijnlijk zijn

De tarotkaart die voor 1 december is getrokken is ‘Tien van Zwaarden’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Viola RobbemondtLibelle

Deze tarotkaart staat voor: Einde. Afscheid. Het grote loslaten. Het gaat niet alleen over de dood, maar kan ook over vervelende situaties of slechte gewoontes gaan. Uiteindelijk voel je opluchting. Liefde: een relatie komt ten einde op verstandelijke basis. Werk: ontslag of je moet je heroriënteren.

Ram

Wees klaar voor dat ‘ik wist het!’-momentje. Iets dat je al langer vermoedde, komt namelijk aan het licht. Kijk hoe je de informatie kunt gebruiken zodat niet alleen jezelf, maar ook het leven van een ander veraangenaamt.

Stier

Iets opofferen voor de lieve vrede? Zorg dat het niet je eigenheid is. Iemand in je omgeving kan je plannen saboteren of bekritiseren. Luister naar je intuïtie en neem de ander met een vracht zout.

Tweelingen

Bezittingen van anderen trekken je blikken. Jaloers? Het is een emotie die je negatieve energie brengt. Doe daarom wat dankbaarheidsoefeningen. Kijk naar wie en wat wél in je leven is.

Kreeft

Wat is succes precies voor jou? En wat betekent falen? Neem tijd om na te denken over wat je voortaan anders wilt doen. Grote kans dat je dan moeiteloos surft op golven van verandering.

Leeuw

De juiste woorden vinden is nu lastig. Resultaatgericht zijn is nu ook minder vruchtbaar. Soms is stilte alles wat je nodig hebt. Creatieve sappen stromen bij een kopje thee. Een raam. Mijmeren...

Maagd

Oude littekens kunnen pijnlijk zijn. Toch kan dit een leuke dag worden. Tenminste, als je oude overtuigingen kunt toélaten. Waarom zijn ze simpelweg niet (meer) waar? Kijk grondig.

Weegschaal

Uit alle macht in je comfortzone blijven zitten, dient je niet op de lange termijn. In de familiesfeer hak je knopen door en laat je heteluchtballonnen op. Het loopt met een sisser af.

Schorpioen

Samenwonen is nu een uitdaging. Krijgen jouw wensen gehoor? Kom jij tegemoet aan die van je geliefde(n)? Best kans dat akkefietjes opgerakeld worden. Wees wijs en reageer traag.

Boogschutter

Oude zorgen, onbereikte doelen, onrealistische wensen: gooi ze uit het raam. Hoewel het jaar nog niet om is, is het tijd voor de Nieuwe Jij. Vertrouwen is een prima hulpmiddel.

Steenbok

Mentale mistbank op komst! Die trekt snel op als je leert om je eigen beste vriend(in) te zijn. Hoe wilde jij als kind gerustgesteld worden? Pak je favoriete troostobject en knuffel erop los!

Waterman

Of het te maken heeft met de lockdown? Jezelf op- of afsluiten is (tenzij je niet lekker bent) geen goed idee. Me-time is prima, maar tijdens een diner-voor-twee krijg je frisse moed.

Vissen

Kleine misverstanden kunnen je stemming verpesten. Blaas ze niet op, dan vliegen ze vanzelf weg. Watertrappelen maakt je benen sterk. Je merkt dat je veel kunt (ver)dragen. Geduld is je maatje.

Astroloog en tarotlegger Viola Robbemondt trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten en legt deze voor alle twaalf de sterrenbeelden.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden