null Beeld Libelle
Beeld Libelle

De tarotkaart van 1 juli: “Lieve Schorpioen, vasthouden doet vaak meer pijn dan loslaten”

De tarotkaart die voor donderdag 1 juli is getrokken is ‘Drie van Zwaarden’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

RedactieLibelle

Deze tarotkaart staat voor: de verstandige keuze maken, in plaats van naar het gevoel luisteren. Een pijnlijke ervaring na een ‘noodzakelijke’ stap. Liefde: pijn, hartzeer, een verbroken relatie die niet goed voor iemand was. Werk: iets doen dat tegen je gevoel in gaat. Kan ook voor ontslag staan.

Ram

Stel snelle oordelen of beslissingen vandaag uit tot die heftige bui overdrijft. Laat hersens en hart beter samenwerken door je hand vaker even op je hart te leggen voordat je iets zegt of doet.

Stier

Je kunt nu op een volwassen manier vrede sluiten met iets naars uit het verleden. Een ander lijdt niet onder jouw blijvende boosheid, mooi als je beseft dat je er alleen jezelf mee hebt.

Tweelingen

Het thema ‘nestelen’ speelt, je bent waarschijnlijk druk met verhuizen, verbouwen of inrichten. Daarbij ontdek je waar je goed in bent en wat je minder ligt. Leg de nadruk op het eerste.

Kreeft

Je wilt vlinderen en dat gaat nu goed samen met werk. Ogen zijn op je gericht. Die lichte en luchtige sfeer schemert door in je relatie. Je laat iets achter je en kiest monter in plaats van moody.

Leeuw

Er kan iets gebeuren waardoor je je geliefde in een ander daglicht ziet. Negatief of positief, je krijgt meer mensenkennis. Ook verandering van omgeving doet je nu goed. Je ziet alles zonniger.

Maagd

Je zegt precies wat je denkt vandaag. Duidelijk ben je wel, maar is het ook aardig? Voorkom schrikreacties en haal je cadeaupapier en strikjes tevoorschijn. Verpak je woorden leuker.

Weegschaal

Je hebt behoefte aan gezelschap, feedback en een ander perspectief op je leven. Je wilt dóór. Ga het gesprek wel aan en richt je daarbij op overeenkomsten, niet op verschillen.

Schorpioen

Zoveel te doen, zo weinig tijd. Kan het zijn dat je druk-druk-druk bent omdat je iets pijnlijks weg probeert te drukken? Weet dat vasthouden vaak meer pijn doet dan loslaten.

Boogschutter

Een uitdaging lokt je uit de comfortzone – valt het mee of tegen? Het is mooi als je het nuttige met het aangename weet te combineren, dan blijf je gemotiveerd.

Steenbok

De ochtend kan een uitdaging zijn, in emotionele zin komt iets hard aan. Probeer het niet te verklaren of te beredeneren. ‘Niet weten’ is een heel ontspannen houding. Zoek ‘m vaker op.

Waterman

Je kunt vandaag een relationele kwestie die je dwars zat accepteren. Daarmee ben je al op de helft van een oplossing. Mooi als je de ander net zoveel vrijheid kunt geven als jezelf.

Vissen

Die reiki of rebalancing-sessie geeft je niet het comfort dat je zoekt, maar zorgt wel voor het begin van een oplossing. Je kunt de ander niet veranderen. Neem je eigen reacties onder de loep.

Astroloog en tarotlegger Viola Robbemondt trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten en legt deze voor alle twaalf de sterrenbeelden.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden