null Beeld Libelle
Beeld Libelle

Tarotkaart

De tarotkaart van 10 augustus: “Maagd, stel heldere grenzen, vooral bij mensen die te veel beslag op je willen leggen”

De tarotkaart die voor dinsdag 10 augustus is getrokken is ‘Vier van Zwaarden’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

RedactieLibelle

Deze tarotkaart staat voor: gedwongen rust, niet verder kunnen. Mogelijk voel je je ziek of uitgeblust. Je wilt wel, maar kunt niet. Liefde: gevoelens staan op ‘pauze’, je wilt opgeven of even afstand. Werk: Alles staat stil, een uitzichtloos gevoel. Je moet op krachten komen door ruimte voor jezelf te creëren.

Ram

Kort lontje-alert! Je bent prikkelbaar. Pas op in het verkeer en tijdens het verkeren met mensen met autoriteit – je baas, de politie. In de liefde neem je initiatief. Let op: ‘nee’ is ook een antwoord.

Stier

Verlangen naar iets of iemand kan je in de greep houden. Best kans dat je niet weet wat je wilt. Vermijd de zoveelste gang naar de koelkast, maar kijk eerlijk naar je gevoelens. Ze geven richting.

Tweelingen

Ben je suf gebabbeld? Best kans dat je de dag graag rustig doorbrengt. Alleen je geliefde is nu je klankbord. Laat ook je evenwichtige kant zien, je bent van alle markten thuis.

Kreeft

Wat betekent gelukkig zijn eigenlijk voor jou? Vertrouwen is waarschijnlijk het codewoord. Er is misschien niet altijd een ‘goede’ afloop, maar ook in narigheid zitten parels verborgen.

Leeuw

Het geluk zit in je! Dat besef maakt vandaag alles mooier. Kun je helemaal je eigen gang gaan, dan komt er goud uit je handen. Valkuil: te veel geld uitgeven. Wacht een dagje met kopen.

Maagd

Stel heldere grenzen, vooral bij mensen die te veel beslag op je willen leggen. Breng het op een vriendelijke, doch besliste manier. Wees realistisch over de hoeveelheid hooi op je vork.

Weegschaal

Baaldag? Zet je brein alleen in voor doe-taken en je hart voor relationeels. Er zijn meer overeenkomsten dan verschillen. Wat wil je zelf? Check het voordat je een ander volgt.

Schorpioen

Aanvallen en aangevallen worden. Sla niet terug, maar trek je terug voor bezinning. Een blik in de spiegel leert dat openheid – hoe spannend ook – de beste weg is. De sterren staan je bij.

Boogschutter

Je neiging om te overdrijven wordt extra aangewakkerd. Je staat snel op tenen, ook als die niet lang zijn. Dein niet mee op woeste golven, maar duik liever onder tot de kust weer rustig is.

Steenbok

Je oog voor detail brengt geld in het laatje. Best kans dat jij je bedrijf, jezelf of iemand anders daarmee behoedt voor een grote fout. Houd je tong in toom, kritiek valt nu niet goed.

Waterman

Vanaf je praatstoel is het lekker grapjes maken. Let op dat ze niet ten koste gaan van anderen. Op zoek naar liefde ben je vandaag handig via internet of die datingapp. Je weet wat je wilt.

Vissen

Trek je niet vanzelf aandacht, dan zorg je er wel voor met opvallend haar of gekke kledingcombi’s. Waarop ben je echt uit? Geef anderen aandacht, dan krijg je dat meestal wel terug.

Astroloog en tarotlegger Viola Robbemondt trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten en legt deze voor alle twaalf de sterrenbeelden.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden