null Beeld Libelle
Beeld Libelle

De tarotkaart van 10 juli: “Maagd, zoek gezelschap van mensen die met hetzelfde bezig zijn als jij”

De tarotkaart die voor zaterdag 10 juli is getrokken is ‘Vijf van Staven’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Tarotkaart

Deze tarotkaart staat voor: een speelse krachtmeting, als in een wedstrijd. Of: verschillende kanten in iemand die aandacht vragen. Innerlijke strijd. Liefde: intense botsingen of een levendige machtsstrijd. Er wordt gestoeid. Werk: uitdaging waarbij men zich moet beheersen. Sportieve instelling vereist!

Ram

Je bedoelt het goed, maar je omgeving kan je woorden en acties opvatten als rebels. Maak duidelijk dat het je niet om de knikkers gaat, maar om het spel. Laat kinderen winnen.

Stier

Een overvol hoofd maak je leeg door een lijstje te maken. Sommige plannen schieten direct wortel, andere verwelken snel. Voor je beurt praten is je instinker van de dag. Rits je lippen dicht.

Tweelingen

Ideeën – voor het aandikken van je portemonnee – schieten door je hoofd. Beslis nog niets. Ontvang ze en geniet ervan. Nog op zoek naar die ene speciale persoon? Check de spiegel.

Kreeft

Moeder, zus, oma, vriendin, collega, geliefde. Je wilt al die rollen tot in perfectie vervullen. Het gaat beter als je het heilige ‘moeten’ weglaat. Kies een rol die je nu al perfect beheerst. Easy!

Leeuw

Persoonlijke problemen kun je nu creatief oppakken. Denk als een kind, simpelheid is de truc. Je bent nu zeer populair. Maak er gebruik van in positieve zin. Ontdek de held(in) in de ander.

Maagd

Zoek gezelschap van mensen die met hetzelfde bezig zijn als jij. Samen bedenk je nieuws. In ieder geval word je beloond met een flinke dot inspiratie. Doe vandaag iets anders dan anders.

Weegschaal

Uitstralen wat je vanbinnen voelt. Kloppen die twee met elkaar? Of doe je anders dan je voelt, en voel je anders dan je doet? Vraag je partner of beste vriendin eens om hun gedachten.

Schorpioen

Graven in je verleden: waarom deed ik zus of zo? Het is een favoriete bezigheid. Anderen uitpluizen ook. Check of die vriend, kennis of collega wel in is voor wat psychotherapie.

Boogschutter

Ideeën over hoe het beter of anders kan op het werk? Schrijf ze op, en werk uit. Je merkt al gauw welke levensvatbaar is. Houd relaties luchtig. Deel je meest gênante situatie.

Steenbok

Je ontdekt kanten in je partner (of kinderen) die je nog niet kende. Mooi als je ze weet te waarderen. Elkaar een beetje plagen brengt je dichterbij. Stoei alsof je vijf jaar oud bent.

Waterman

Een smeulende ruzie kan vandaag een grote brand worden. Voel je dat iets uit de hand loopt, stap dan naar buiten om af te koelen. Letterlijk een koude douche nemen helpt ook.

Vissen

Een overschot aan energie maakt dat je overal tegenaan wilt trappen. “Dít moet anders en dát wil ik niet meer!” Gebruik deze kracht om jezelf opnieuw uit te vinden. Motorrijles? Waarom niet?

Astroloog en tarotlegger Viola Robbemondt trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten en legt deze voor alle twaalf de sterrenbeelden.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden