null Beeld Libelle
Beeld Libelle

De tarotkaart van 11 juli: “Weegschaal, je bent uit op gelijkwaardigheid”

De tarotkaart die voor zondag 11 juli is getrokken is ‘Vier van Pentakels’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Tarotkaart

Deze tarotkaart staat voor: overdreven hang naar zekerheden. Angst voor verandering, gierigheid en hebzucht. Verzet tegen de natuurlijke levensstroom. Liefde: Starre patronen die groei tegenhouden. Bindings/verlatingsangst. Werk: Vastzitten in oude manier van denken. Niet willen toegeven.

Ram

Zekerheid is de vijand van groei. Houd die gedachte vast als je niet voor- of achteruit komt. Levert praten alleen geharrewar op, kies dan voor een time-out. Mijmer op een bankje in de natuur.

Stier

Zelfdiscipline is ver te zoeken. Wees je daarvan bewust en je maakt betere keuzes. Neem je dat stuk boterkoek, of geniet je simpelweg suikerloos van je thee? Wat zou (zelf)liefde doen?

Tweelingen

Hoe dicht zit je op je partners lip? Alles samendoen kan benauwen. Richt je op de raakvlakken, niet op verschillen. Vertrouw dat antwoorden komen. Ze hebben meer tijd nodig om even te sudderen.

Kreeft

Bijpraten met dierbaren doet een kwartje vallen. Wie ken je eigenlijk, echt? Jijzelf bent ook veranderd. Hoe? Het levert interessante gesprekken op. Je kunt nu zijn wie je wilt zijn.

Leeuw

Er valt te leren door terug te kijken op het verleden. Pas wel op dat je er niet in blijft hangen. Leg de focus op het hier en nu. Dan zie je overal mogelijkheden en nieuwe vrienden.

Maagd

Geaccepteerd worden als de muggenzifter die je nu eenmaal bent. Belangrijk! Zoek gezelschap van mensen die de humor ervan inzien. Lachen maakt alles lichter, zelfs die olifant.

Weegschaal

Terughoudend zijn en niet zomaar toezeggingen doen. Het siert je vandaag. Iedereen weet wat hij/zij aan je heeft. Ook je partner. Je bent nu uit op gelijkwaardigheid. En dat lukt!

Schorpioen

Je leert zelf veel als je kinderen in je omgeving iets bijbrengt. Hoe zeg je iets, zodat het ook wordt opgepakt? Ook communicatie in je relatie verbetert als je scherpe randjes afslijpt.

Boogschutter

Een eigenschap die je boeit in je partner of goede vriend(in), is iets dat je zelf (onbewust) ook graag wilt ontwikkelen. Je hebt elkaar veel te bieden. Beweeglijk ben je ook, zit vooral niet stil!

Steenbok

Single? Je ziet momenteel overal potentiële geliefden. Voeg wat peper toe aan je woorden, dan maak je meer kans. Ook je partner herover je nu gemakkelijk met kruidige uitspraken.

Waterman

Koester je talenten, ze hangen nu nauw samen met de liefde. Doorbreek alles wat saai is door kleur toe te voegen. Voel je je ergens te oud voor? Doe het dan juist!

Vissen

Anderen hangen aan je lippen. Je bent onderhoudend en grappig. Het is je kans om uit een situatie te stappen die niet meer bevredigt. Haal de ‘moet’ eruit en stop de ‘moed’ erin.

Astroloog en tarotlegger Viola Robbemondt trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten en legt deze voor alle twaalf de sterrenbeelden.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden