De tarotkaart Beeld Libelle
De tarotkaartBeeld Libelle

De tarotkaart van 12 januari: Vissen, het idealiseren van personen is een valkuil

De tarotkaart die voor 12 januari is getrokken is ‘Zeven van Zwaarden’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Viola RobbemondtLibelle

Deze tarotkaart staat voor: Scherpzinnigheid, op een gemene manier gebracht, of te veel raffinement. De firma List & Bedrog is aanwezig. In de liefde zijn er leugens en gebrek aan openheid of ontwijkend gedrag. Werk: oneerlijke praktijken komen aan het licht. Ben je zelf dader of slachtoffer? Of allebei?

Ram

Onderzoek je relaties. Wie is waardevol en waarom? Houd jezelf tegen datzelfde licht en wees een echte vriend. Vertel goede dingen achter iemands rug om en slechte in iemands gezicht.

Stier

Wees open over waarom je iets doet of nalaat. En vraag een ander daar ook naar. Ga niet af op eerste indrukken. Bij twijfel geldt het motto: ‘Als niets zeker is, is alles mogelijk’. Red je het daarmee?

Tweelingen

Onrust houdt jou flexibel en alert. Denk aan de lange termijn als je iemand in je leven wilt houden. En vraagt die vriend(in) hoe iets ervoor staat, draai er dan niet omheen. Waarheid rules!

Kreeft

Jouw dominante kantje spreekt. Dat is niet erg, zo lang je maar fair blijft. Geef de ander net zoveel ruimte. Benoem wat je leuk, lekker en liefdevol vindt. Zaai bloemen, geen brandnetels.

Leeuw

Geniet je van die vleug drama? Je hebt nu weinig geduld voor mensen die je ‘nodig’ hebben. Ga mee met de stroom en houd commentaar zoveel mogelijk voor je. Glimlach, niet grimlach.

Maagd

Rommelige gedachten? Ga naar buiten en laat ze wegvliegen in de winterwind. Wordt je onrust ‘veroorzaakt’ door andere mensen? Wees zacht. Wat zou jij willen horen in dezelfde situatie?

Weegschaal

Duw- en trekbewegingen; je best doen om vooruit te komen of iets tegen te houden, hebben geen effect. Zeg gewoon wat en hoe je het graag wilt. Anderen begrijpen je beter.

Schorpioen

Baal jij stiekem dat je een geliefd mens niet vaak genoeg ziet en spreekt? Realiseer je dat je elkaar niets verschuldigd bent; ware vriendschap gedijt alleen bij vrijheid. Duik dieper in je hobby.

Boogschutter

Raak je een vriend kwijt omdat je eerlijk was? Dan was het geen vriend. Jouw relaties zitten in de snelkookpan, je doorziet nu zelfs mini-leugentjes. Wees wijs, niet alles hoeft gezegd.

Steenbok

Cijfers, je houdt ervan. Vooral als ze kloppen. Duik vandaag eens in je administratie. Laat voor vrede die ‘ik een beetje meer dan jij’-houding achterwege. Overleg grote uitgaven met je geliefde.

Waterman

Verdwaald in een woorden-wirwar? Trek je terug met mensen die jouw denkbeelden kunnen volgen. Op de planeet van emoties voel jij je minder thuis. Maak afspraken zwart op wit.

Vissen

Trap niet in de valkuil van het idealiseren van die (nieuwe) persoon in je leven. Dan raak je alleen maar teleurgesteld. Praat open over je verwachtingen; en wat zoekt die ander in jou?

Astroloog en tarotlegger Viola Robbemondt trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten en legt deze voor alle twaalf de sterrenbeelden.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden