null Beeld

De tarotkaart van 16 december: Weegschaal, er hangt een kijverig sfeertje

De tarotkaart die voor woensdag 16 december is getrokken, is Vijf van Bekers. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Deze kaart staat voor verdriet. Men rouwt om iets dat belangrijk was. Men krijgt steun en begrip. Wel is de pijn serieus, het gaat niet snel over. In de liefde geeft het meestal aan dat een relatie ten einde is gekomen. Werk: sombere gevoelens over een afwijzing of het mislopen van een project.

Ram

Ook al gebeuren er nare dingen, je kunt er ontspannen mee omgaan vandaag. Juweel in je kroon als je ook die eerlijke blik werpt op jouw eigen aandeel in scheiding, ruzie of uitbarstingen.

Stier

Geen luchtig dagje vandaag, wél een van flitsende inzichten. Ga er – zeker vanavond – voor zitten en geef alles wat door je heen gaat ruimte. Maak af met een knuffel. Dierbare of huisdier!

Tweelingen

Omstandigheden veroorzaken druk waartegen je je wilt verzetten. Zet die ‘nee’-houding om in flow door je te verliezen in je bezigheden. Waardoor verlies jij je gevoel van tijd en ruimte?

Kreeft

Helemaal tactisch kom je vandaag waarschijnlijk niet uit de hoek. Kun je ernstige gesprekken uitstellen, doe het. Zonder woorden van intiem gezelschap genieten gaat je nu beter af.

Leeuw

Gevoelens in woorden vangen, en overbrengen. Maak het je eigen! Vertel je partner vandaag hoe diep je liefde gaat. Maak kinderen duidelijk dat ze mogen zijn wie ze zijn. Het oergevoel roept.

Maagd

Zoek vooral contact met mensen die je vertrouwt. Van je af kunnen praten is belangrijk, anders raak je down. Een gevoelsdagboek bijhouden is nu heel nuttig om afscheid te nemen.

Weegschaal

Er hangt een kijverig sfeertje, niets is goed genoeg. Blaas die sfeer in gedachten op tot een giga ballon, dan kun je het absurde van situaties beter zien. Grimlach is beter dan geen lach.

Schorpioen

Je voelt andermans pijn vandaag haarfijn aan. Pas wel op dat je niet ongevraagd pleisters van wonden aftrekt. Jij weet uit ervaring: soms is het beter om iemand zwijgend te helpen.

Boogschutter

Introspectie is jouw woord vandaag. Wat was jouw aandeel in een mislukt project, of die gestrande relatie? Was gemakzucht hier debet aan? Geen makkelijke dag, wel een leerzame.

Steenbok

Na teleurstellingen gloort er weer een sprankje hoop aan jouw toekomsthorizon. Doe alles om dat vonkje aan te wakkeren. Warme aandacht & vertrouwen, dat is brandstof voor dromen.

Waterman

Vandaag ben je waarschijnlijk geneigd om óf teveel op andermans golven mee te deinen óf juist heftig oppositie te voeren. Voor beslissingen bewandel je liever de middenweg. Wacht af.

Vissen

Kun je hobby’s momenteel niet samen met anderen uitoefenen? Water is een goede invaller voor contact met je gevoelens. Geen zee in de buurt? Zoek watergeluiden op YouTube of Spotify.

Meer voorspellingen? Op Libelle Premium vind je ook je numerologische voorspelling >

Voorspelling tarotkaart: Viola Robbemondt.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden