null Beeld Libelle
Beeld Libelle

De tarotkaart van 17 januari: Steenbok, vandaag kun je alles concreet en succesvol uitwerken

De tarotkaart voor maandag 17 januari is ‘De Kluizenaar’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Mabel van den DungenLibelle

Deze tarotkaart staat voor: Met de De Kluizenaar weet je dat alle antwoorden diep in jou zitten. Als je even een momentje voor jezelf neemt en stil bent, weet je weer precies wat je moet doen. Nu nog de antwoorden met open armen ontvangen.

Ram

Rammen zitten vol vuur. Als eerste van alle sterrenbeelden zou jouw tweede naam ‘gogo’ kunnen zijn. Toch is het met de ‘Kluizenaar’ beter het iets rustiger aan te doen vandaag.

Stier

Soms gaan de zaken veel sneller als je niets doet en alles vanzelf op z’n plek laat vallen. Dus leun vandaag een beter achterover. Een beetje vals spelen mag best. Rennen doen we morgen weer. Nu rust.

Tweelingen

Soms is niets doen het verstandigste. Dus laat je vandaag eens lekker onderuit zakken in een badje met essentiële oliën. Water is een wonderlijk substantie. Laat het z’n magie aan je geven.

Kreeft

Wijsheid is je balans bewaren. Als je echter een beslissing neemt zonder alle ins en outs te weten, moet je straks misschien weer alles terugdraaien. Ga languit op de bank liggen en voel eens goed in.

Leeuw

Het is niet verstandig jezelf vandaag onder druk te zetten. Niemand heeft er wat aan als je met een willekeurig antwoord komt aanzetten. Soms moet je iets langer op je ei broeden, voordat het uitkomt.

Maagd

Geef vandaag je hoofd een dagje vrij. Het is nu veel beter om naar je gevoel te luisteren. Als je wat extra tijd uittrekt om een wijze beslissing te nemen, kies je precies dat uit wat succesvol zal zijn.

Weegschaal

Het is tijd om je even helemaal af te sluiten van de buitenwereld. Zet je telefoon op vliegtuigstand. Haal de bel van de deur en zet je laptop op ‘focus’. Zet een meditatiemuziekje op en geniet van gewoon ‘zijn’.

Schorpioen

Soms moet je naar je eigen gevoel luisteren in plaats van naar wat anderen je adviseren. Houd een open geest en wees niet bang juist die route te kiezen waarvan iedereen zegt: ‘Dat is het domste wat je kunt doen’.

Boogschutter

Kalm aan. Start vandaag geen nieuwe dingen. Laat alle activiteiten en deadlines even los. Maak een lange boswandeling en kijk dan eens wat voor verrassende invallen je onderweg krijgt.

Steenbok

Overzicht geeft rust. Vandaag kun je alles concreet en succesvol uitwerken, maar het is wel belangrijk dat je deze nieuwe visie echt ziet. Misschien moet je het zelfs in een digitaal tijdschema zetten.

Waterman

Vanuit rust heb je opeens de kracht om grootse beslissingen te nemen met je hart. Er zullen hier en daar wat wenkbrauwen worden opgetrokken, maar trek je er niets van aan. Het is een zalig avontuur.

Vissen

Als je collega’s of vriendinnen vinden dat je te weinig vooruitgang boekt, ga dan niet twijfelen aan wat je vorig jaar al zorgvuldig voor jezelf hebt uitgestippeld. Heb vertrouwen, het resultaat zit al in je.

Astro-fanaat en tarotjuf Mabel van den Dungen trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten voor alle twaalf sterrenbeelden.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden