null Beeld Libelle
Beeld Libelle

De tarotkaart van 17 juli: “Weegschaal, zoek balans door niet in goed en fout te denken”

De tarotkaart die voor zaterdag 17 juli is getrokken is ‘Acht van Bekers’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Tarotkaart

Deze tarotkaart staat voor: vertrek uit een vertrouwde omgeving, met een bezwaard gevoel. De toekomst is nog onzeker. Liefde: zelfgekozen afscheid van iemand voor wie men veel voelde, of afscheid van een droombeeld. Op de werkvloer staat de kaart voor stoppen met baan of functie, of onzekerheid.

Ram

Wordt dat contract verlengd? Red je het zonder leningen? Kun je faillissement voorkomen? Een nieuwtje kan je wakker schudden. Geluk hangt af van je instelling. Nee heb je, ja kun je krijgen.

Stier

Niet vooruit te branden? Het is je innerlijke wekker die vertelt dat iets/iemand je niet meer voedt. Vasthouden is vaak pijnlijker dan loslaten. Vertrouw erop: er komt iets beters voor terug.

Tweelingen

Iets of iemand najagen om ‘gelukkig te worden’, het is verspilde moeite. Je terugtrekken en je wonden likken is nu je beste keuze. Ga na wat je van deze situatie hebt geleerd, en pas toe.

Kreeft

Mensen om je heen, inclusief je partner, kunnen je aan een nieuwe baan helpen. Blijf je in je functie, doe er dan alles aan om die aan te passen aan je ideaalbeeld. Dromen worden waarheid!

Leeuw

Ook al kom je in een situatie die je choqueert, of uit je normale doen schudt: je merkt dat je er baat bij hebt. De weg ligt vrij voor verandering. Bepaal nauwkeurig wat je belangrijk vindt.

Maagd

je nog op een lijn met je partner, beste vriend(in), werkgever? Je kunt erachter komen dat er heel wat aannames en onbegrip heerst. Stel open vragen en wees kraakhelder over wat je wilt.

Weegschaal

Je neemt je eigen mening heel serieus. Je lontje is daardoor ultrakort. Zoek balans door niet in goed en fout te denken. Er bestaan veel routes naar Rome, die van jou telt - voor jou.

Schorpioen

Kansen komen langszeilen, je hoeft je hand maar uit te steken om er een te pakken. Daagt iemand je uit om aan iets mee te doen, of te investeren? Vraag dan eerst: wat heb jij eraan?

Boogschutter

Stilte spreekt soms preciezer dan woorden. Denk daarom, vooral als er vaarwel gezegd moet worden. Het is niet andermans taak om van jou te houden. Dat is helemaal je eigen missie.

Steenbok

Wil je beter met kritiek omgaan? Besef dan dat de meeste mensen je niet moedwillig kwetsen. Kweek zelfvertrouwen door je pluspunten te accentueren. Laat zien die sterke benen!

Waterman

Met jezelf bezig zijn heeft als nadeel dat je de ander niet meer ‘ziet’. Geef je partner/vrienden/familie de aandacht die je zelf wilt. Alles wordt mooier als je licht op hen schijnt.

Vissen

Doet de ander in jouw ogen iets verkeerd, of slechts? Herken je neiging om er emotioneel op te reageren. Tranen en glazen die door de kamer vliegen werken averechts. Kalm is cool!

Astroloog en tarotlegger Viola Robbemondt trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten en legt deze voor alle twaalf de sterrenbeelden.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden