null Beeld Libelle
Beeld Libelle

De tarotkaart van 18 januari: Sorry zeggen is echt niet zo moeilijk, Schorpioen

De tarotkaart voor dinsdag 18 januari is ‘Zeven van staven’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Mabel van den DungenLibelle

Deze tarotkaart staat voor: De ‘Zeven van Staven’ stelt de mythologische strijd voor tussen David en Goliath. Ben jij aan het ruzieën om het ruzieën of is er wezenlijk iets aan de hand, wat wil jij per se rechtzetten?

Ram

Laat je tanden vandaag zien aan iedereen die een loopje met je neemt. Soms moet je even tonen wie je van huis uit bent: de allerliefste, ténzij iemand je tegen je haren instrijkt. Dan bijt je van je af.

Stier

Als je nu wat hardop zou zeggen, maak je zaken onnodig ingewikkeld. Volg de subtiele aanwijzingen die de mensen om je heen tussen de regels door fluisteren, maar niet hardop durven te zeggen. Luister goed.

Tweelingen

Met wie ben jij in concurrentie vandaag? Is het echt noodzakelijk of ben je gewoon eigenwijs? Is je houding vijandig of toon je begrip voor de ander? Leg je zelf even onder een vergrootglas. Wel zo verstandig.

Kreeft

Er is de nodige jaloezie om je heen, maar je kunt voor de verandering ook een keertje net doen alsof je gek bent. ‘Oorlog voeren’ gaat een stuk moeilijker als je er niet aan mee doet. Sta erboven en glimlach.

Leeuw

Soms moet je even luisteren naar degene die ruzie met jou maakt. Zet je ego in de hoek, jij bepaalt of dit gesprek het einde of een nieuw begin van deze vriendschap is. Waarom wil je per se gelijk hebben?

Maagd

Soms heb je het ‘gevecht’ al gewonnen, door erboven te staan. Boosheid van anderen zegt meestal iets over henzelf in plaats van over jou. Bekijk het analytisch en niet emotioneel.

Weegschaal

Je mag best je grenzen aangeven: ‘Na werktijd wil ik niet meer worden geappt over zakelijke dingen.’ Als jij duidelijk bent, zullen anderen dat veel beter respecteren. Mopperen in je eentje levert niets op.

Schorpioen

‘Sorry’ zeggen is echt niet zo moeilijk. Na regen komt immers altijd zonneschijn. Je hebt soms gewoon wat langere tenen dan de mensen om je heen. Het was niet zo kwaad bedoeld.

Boogschutter

Het leven is een spiegel; lach en het leven lacht terug. Grom en het leven gromt terug. Mensen zitten precies hetzelfde in elkaar. Wees zorgvuldig met je communicatie. Een geintje kan verkeerd vallen.

Steenbok

Confrontaties kunnen de lucht klaren en voor een totaal andere dynamiek zorgen. Wees niet zo bang om een keer tegen een ander ‘aan te botsen’. Je zult zien dat ze je achteraf bedanken voor je inzet.

Waterman

Wie wil de poten onder je stoel vandaan zagen? Wees niet bang om je eigen terrein te verdedigen. Gekwetst zijn is terecht, maar levert over het algemeen niets op. Spreek je uit: ‘Afblijven, dat is van mij!’

Vissen

Harmonie is het hoogst haalbare, maar daar zijn er wel twee voor nodig. Misschien moet je haar uitnodigen voor een kopje thee met wat lekkers. Laat haar maar even praten, dan komt het vandaag nog goed.

Astro-fanaat en tarotjuf Mabel van den Dungen trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten voor alle twaalf sterrenbeelden.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden