null Beeld

De tarotkaart van 19 augustus: “Lieve Stier, neem voor de balans vandaag meer rust”

De tarotkaart die voor donderdag 19 augustus is getrokken is ‘Drie van Zwaarden’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Deze tarotkaart staat voor: de verstandige keuze maken, in plaats van naar je gevoel luisteren. Een pijnlijke ervaring na een ‘noodzakelijke’ stap. Liefde: pijn, hartzeer, een verbroken relatie die niet goed voor je was. Werk: iets doen dat tegen je gevoel in gaat. Kan ook voor ontslag staan.

Ram

Een romantische relatie krijgt een boost, of gaat juist ter ziele. Je kunt niet iedereen te vriend houden. Geraakt op een gevoelige plek? ‘Sla’ niet terug, maar zie hem/haar als leraar.

Stier

Iets dat je aan het opbouwen bent, krijgt vaart. Mensen respecteren je omdat je ideeën omzet in werkelijkheid: men ziet de resultaten van hard werk. Voor de balans neem je vandaag meer rust.

Tweelingen

Een geheim dat je al langer bewaart, kan nu ‘veilig’ verteld worden. Leg uit, maar praat je eigen aandeel niet goed. Neem ‘rare’ dromen, gekke ingevingen en toevalligheden serieus.

Kreeft

Te veel meningen brengen je uit balans. Je doet het nu even liever alleen. Herstel evenwicht door niet op anderen en omstandigheden te reageren. Dan komt wat je hart zegt beter door.

Leeuw

Als je de regenboog wilt, moet je de regen voor lief nemen. Je krijgt de kans om te resetten. Waar sta je? Welke kant trekt? Je imago moet in de wasmachine. Vraag daarvoor advies aan een Maagd.

Maagd

Laat jezelf gelden door niet te zeggen, maar te doen. Onderzoek ook je verwachtingen. Welke zijn te hoog, welke te laag? Je overtuigingen worden gerecycled. Gooi ballast overboord.

Weegschaal

Waarvan is ‘te veel’ in je leven? Mooie dag om dat te onderzoeken. Zet je verstand daarbij op stand-by. Vragen vrienden of buren om hulp? Leer het woord ‘nee’ helder uitspreken.

Schorpioen

Waardeer je jezelf, dan kun je ervaringen die jou gemaakt hebben, niet haten. Vandaag kun je heel anders tegen een relatie aankijken. Zwart is wit, wit is zwart. Geniet van verwarring!

Boogschutter

Zoet, zout, zuur en bitter: je hebt trek! Maak keuzes voordat je misselijk wordt. Pas ook op voor een informatie-overdosis. Leg je mobiel aan de ketting, anders lijdt je humeur eronder.

Steenbok

Het leven is meer dan een to-dolijstje. Zet je verstand vandaag eens op nul en leer lantefanteren. Worstel je met andermans eisen? Schroom niet en vraag om hulp of uitstel.

Waterman

Is het thuis een rommeltje? Uitgemaakte zaak, je moet aan de opruim, stofzuig en was. De sfeer is er een van huiselijkheid en rust. Voor dat laatste: zoek minder prikkels op van ‘buiten’.

Vissen

Gevoelens die je hebt weggestopt, komen als golven op je af. Je kunt ze niet tegenhouden, maar wel kiezen op welke je gaat surfen. Hint: geef zowel de positieve als negatieve gevoelens ruimte. Balans!

Astroloog en tarotlegger Viola Robbemondt trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten en legt deze voor alle twaalf de sterrenbeelden.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden