null Beeld Libelle
Beeld Libelle

De tarotkaart van 2 februari: Weegschaal, wees allereerst eerlijk tegen jezelf

De tarotkaart die voor 2 februari is getrokken is ‘De Maan’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Mabel van DungenLibelle

Deze tarotkaart staat voor: het verlichten van alles wat tot nu toe achter een sluier bedekt is gebleven. Wat verberg jij? Of verbergt iemand iets voor jou?

Ram

Niets is wat het lijkt, op het eerste gezicht. Neem een vrije dag en kijk opnieuw. Welke geheimen zijn er nog voor je te ontdekken? Durf je voorbij je eigen angsten te kijken? Doe maar! Het is niet zo eng.

Stier

Vandaag mag je oude plannen tegen het licht houden. Heb je aan deze strategie vastgehouden uit angst of uit liefde? Wat zou er gebeuren als je echt doet wat je zelf zou willen? Zeg het eerst eens hardop tegen jezelf.

Tweelingen

Je ziet het opeens duidelijk voor je. Dat je daar niet eerder aan hebt gedacht! Vandaag vallen alle puzzelstukjes op z’n plek. Je hoeft niets te doen. Laat het lot zich ontvouwen. Verwonder je en wees blij!

Kreeft

Jij voelt als geen ander dat vandaag een nieuw hoofdstuk is in je leven. Al het oude blijft achter. Bedenk nog even goed wat je per se wilt meenemen. Of geef jij je lange lokken aan de kapper?

Leeuw

Je hoeft niet te brullen als iemand je vandaag verraadt. Je kunt niet alles aan zien komen. Je bent gewoon goed van vertrouwen. Zie het als een les en neem die mee naar je de toekomst. Vertrouw op jezelf!

Maagd

Je zit misschien al een tijdje te broeden op een probleem en het lijkt allemaal niet te passen. Maar vandaag weet je opeens wat je moet doen. Misschien heb je het vannacht gezien in je droom. Actie!

Weegschaal

Vraag jij je af of het allemaal wel waar is wat je denkt? Als jij met heel je hart van beroep of opleiding wilt veranderen, wees dan allereerst eerlijk tegen jezelf. Twijfelen mag, jokken niet.

Schorpioen

Heb jij het licht nog niet gezien? Tast jij nog in het duister? Wat is er nog verborgen voor jezelf? Speel geen spelletjes. Vandaag is een cruciaal punt, omdat het Nieuwe Maan is.

Boogschutter

Alle antwoorden liggen met de Maan-kaart diep vanbinnen. Je weet precies wat je moet doen, maar het zou heel fijn zijn als je dat ook eens echt durft te voelen. Zonder haast gaat alles veel sneller.

Steenbok

Soms gaan de zaken veel sneller als je eerst van binnen voelt, hoe het voor je is. Stel dat iemand niet is wie hij of zij zegt te zijn? Let goed op. Je hoeft niets te doen. Alles komt uit vandaag en valt op z’n plek.

Waterman

Als jij bereid bent om uit je eigen comfortabele, warme plekje van de bank te komen, dan kun jij vandaag een grote stap voorwaarts zetten. Soms is ‘doen’ noodzakelijk, ook als je liever alleen wilt voelen.

Vissen

Jij bent het sterrenbeeld dat van jongs af aan al is gewend om verborgen zaken aan te voelen. Dus als jij vandaag extra stil bent, observeer je gewoon wat er aan de hand is. Jij bent de game changer!

Astro-fanaat en tarotjuf Mabel van den Dungen trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten voor alle twaalf sterrenbeelden.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden