null Beeld Libelle
Beeld Libelle

De tarotkaart van 2 juli: “Lieve Tweelingen, je loopt over van romantiek”

De tarotkaart die voor vrijdag 2 juli is getrokken is ‘Ridder van Staven’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

RedactieLibelle

Deze tarotkaart staat voor: een verhitte sfeer. In positieve zin is er fanatiek enthousiasme, in negatieve zin wedijver en drift. Men wil van alles, NU. In de liefde is er passie, maar het botst ook. Tegenpolen trekken elkaar aan. In werksituaties is er wel motivatie, maar weinig doorzettingsvermogen.

Ram

Een dringende ‘wake-up-call’ kan doorkomen via een situatie of een opmerking van een vriend of collega. Je wordt er op z’n minst nieuwsgierig van. Iemand ziet jou heel anders dan je had gedacht.

Stier

Ook binnen een relatie kun je je eenzaam voelen. Dat wordt jou heel helder. Wat de ander ook zegt of doet, het valt verkeerd, en omgekeerd. Neem solo time out. Wandel door weer en wind.

Tweelingen

Hartjes in je ogen? Je loopt over van romantiek en dat zal je geliefde weten ook. Wijntje, kaarsje, kusje. Stem wel goed af op de ander, anders gaan je dromen op nachtmerries lijken.

Kreeft

Hier een cursus, daar een workshop of opleiding. Je interesses lopen uiteen, maar ergens is het allemaal los zand. Best kans dat je er een kiest om dieper op door te leren. Je hebt zin!

Leeuw

Iemand met een ander wereldbeeld kan het jouwe op z’n kop zetten. Waarom heb ik daar zelf niet aan gedacht? Voordat je alles oppakt en naar Timboektoe verkast: slaap er een nachtje over.

Maagd

Geldvragen houden je bezig. Krijg ik die hypotheek? Wil ik nog wel een hypotheek? Hoeveel ga ik de komende jaren verdienen? Saai, saai, saai? Het dwingt je na te denken over de toekomst.

Weegschaal

Hoofd en hart kunnen in ruzieachtige sfeer verkeren. Je wilt wel, maar de mitsen en maren tollen door je gedachten. Niet de handigste dag voor gemoedsrust. Mediteer meer.

Schorpioen

Samenwerken, het is de enige manier, maar zowel privé als zakelijk lastig. Doe het vandaag liever stilzwijgend. Stel bijvoorbeeld een wensenlijstje op dat je later bespreekt.

Boogschutter

Denk je vaak: ‘Zak in de modder’ als een ander met een verzoek komt? Al die kleine ergernissen kunnen nu uitgroeien tot een grote. Explosiegevaar! Gebruik vonken liever in bed.

Steenbok

Met wrok terugdenken aan lastige momenten uit je jeugd maakt je niet wijzer. Het is hoe je nu met situaties omgaat. Leren om minder hoge verwachtingen te koesteren, ontspant je.

Waterman

Lucht wakkert vuur aan, dus wil je vuurwerk, dan kun je dat krijgen vandaag. Ruzie is snel gemaakt. Het goedmaken duurt langer, dus denk goed na voordat je olie op het vuur gooit.

Vissen

Vraag bij belangrijks na of mensen je bedoeling wel goed hebben begrepen. Probeer je eigen gedachten daarbij te dimmen. Je hebt nu een blussend effect op ruzies, bij jou is het Vrede op Aarde.

Astroloog en tarotlegger Viola Robbemondt trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten en legt deze voor alle twaalf de sterrenbeelden.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden