null Beeld Libelle
Beeld Libelle

De tarotkaart van 22 december: Leeuw, uitstel hoeft geen afstel te zijn

De tarotkaart voor woensdag 22 december is ‘De Zwaarden twee’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Mabel van den DungenLibelle

Deze tarotkaart staat voor: De Zwaarden twee is de kaart van de mentale twijfel. Kiezen uit twee zaken is een brandend dilemma. Als je iets meer afstand neemt, is er een grote kans dat je het probleem beter kunt bekijken en wellicht een derde mogelijkheid vindt om uit te kiezen. Zonder haast, gaat alles veel sneller.

Ram

Je kijkt nu alleen vanuit een zorgelijk perspectief. Trek je blinddoek af, je zult versteld staan van hoe betoverend de wereld is! En eigenlijk weet je dat allang! Stop met aarzelen; God zegen de greep. Jump!

Stier

Je maakt jezelf helemaal gek met vragen als; is hij de juiste partner? Zal ik mijn baan opzeggen? Moet ik toch die gele bank kopen? Er rust geen zegen op als je antwoorden forceert. Alles op z’n eigen tijd.

Tweelingen

Je bent gedisciplineerd, verantwoordelijk en betrouwbaar. Helaas is het resultaat daarvan nog niet zichtbaar. Ga niet twijfelen aan de route, die je lang geleden al zorgvuldig hebt uitgestippeld. Heb vertrouwen.

Kreeft

Soms moet je iets langer broeden voordat je de juiste antwoorden hebt. Toch is het niet verstandig om jezelf onder druk te zetten om maar met een antwoord op de proppen te komen. Wees wijs en rustig.

Leeuw

Uitstel hoeft geen afstel te zijn. Misschien is er wel een goede reden, waarom zaken niet zo soepel lopen als normaal. Loop het rijtje nog eens rustig na in je hoofd. Het is nu belangrijk dat je heel goed oplet.

Maagd

Heb je een conflict met je vriend of je zus? Hoe sta jij erin? Sta je open voor kritiek? Of moet iedereen zich aanpassen aan jou? Neem een klein beetje afstand en zeg dat je morgen pas antwoord geeft.

Weegschaal

Het is voor iedereen om je heen overduidelijk dat je totaal geen beslissing kan nemen. Heb je het zelf ook door? Misschien moet je even totaal iets anders gaan doen. Stofzuigen doet soms wonderen.

Schorpioen

Je bent een echte strateeg en kan als geen ander zaken gedetailleerd vooruitplannen. Zorg dat je wat ruimte overlaat voor het toeval. Er kunnen ook prachtige dingen ontstaan als je er spontaan instapt.

Boogschutter

Zou het zo kunnen zijn dat je al een tijdje je gevoel negeert? Nu kun je er echt niet meer omheen. Het is logisch dat je niet meteen weet wat je voelt en wat je nou echt wilt. Neem de tijd om een keuze te maken.

Steenbok

Jij wil onbevangen aan dit nieuwe avontuur beginnen. Dat past uitstekend bij jou, omdat je over het algemeen fantasierijk en wijs bent. Nu draai je vast in details en komt er niets van de grond.

Waterman

Jij weet dat alles in zijn eigen tijd gebeurt. Je kunt anderen helpen om moeilijke beslissingen te nemen. Doordat jij analytisch bent, maar ook open staat voor de magie van het leven, zie jij the bigger picture.

Vissen

Het lijkt of iedereen om je heen ruzie met elkaar heeft en jij aan de pan blijft plakken. Neem een grote stap opzij. Toch ben jij nu de ultieme bemiddelaar, die de boze vriendinnen weer aan tafel krijgt.

Astroloog en tarotlegger Viola Robbemondt trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten en legt deze voor alle twaalf de sterrenbeelden.

Astro-fanaat en tarotjuf Mabel van den Dungen trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten voor alle twaalf sterrenbeelden.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden