null Beeld Libelle
Beeld Libelle

De tarotkaart van 4 december: Waterman, goed voorbeeld doet volgen, dus verbeter de wereld en begin bij jezelf

De tarotkaart die voor 4 december is getrokken is ‘Gematigdheid’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Viola RobbemondtLibelle

Deze tarotkaart staat voor: Innerlijk evenwicht. Je zorgt goed voor jezelf, bent gezond of herstel gaat voorspoedig. De juiste manier is gevonden. Liefde: fijne omgang met elkaar, intimiteit, bescheidenheid en oprechte genegenheid. Werk: een krachtige, maar vriendelijke sfeer, een aangenaam werktempo.

Ram

Wees niet verbaasd als oude koeien uit de sloot sloffen. Blijkbaar moet er nog iets bijgepraat worden. Nodig uit voor een gesprek en zet je oren en je hart wijd open.

Stier

Overlopen van energie kan lastig zijn als je niet weet waar je het in moet stoppen. Blijf weg van risicovols, zoals appen achter het stuur of gedachteloos de trap op- of afrennen.

Tweelingen

Zorgen voor jezelf is een dingetje vandaag. Richt je aandacht op lekkers en leuks: dat warme bad, een massage, uit het raam staren. Jouw accu is toe aan de lader.

Kreeft

Die ene vraag waarmee je in je maag zat, is beantwoord. Het geeft een heel bevrijd gevoel en dat kan zich vertalen in alles waar ‘te’ voor staat. De kaart zegt: maak het niet te gek!

Leeuw

Wat langer in bed blijven. Dat rondje sportschool overslaan. Het is nu helemaal oké. Geniet van niets doen. Noem het meditatie. En merk op hoe je alles daarna weer met frisse moed oppakt.

Maagd

Thuis schrijf je in hoofdletters vandaag. Grote kans dat jij gaat schuiven met meubels. Of dat je iets (groots) nieuws aanschaft. Een goed matras is een goede koop waarvan je lang plezier hebt.

Weegschaal

Een uitdaging waarvoor je eerder stond, kan zich opnieuw aandienen. Je bent er nog niet klaar mee. Recht je rug en steun mensen die jou nodig hebben. Daarmee valt alles op z’n plaats.

Schorpioen

Hoewel je misschien niet op gezinsuitbreiding wacht, ligt er een symbolische baby voor je klaar. Voedt iets of iemand met je aandacht. Een project of langgekoesterd plan krijgt groen licht.

Boogschutter

Wees niet bang voor tranen hier en daar: van jou of van een naaste. Een nieuw begin is leuk, afscheid nemen van iets ouds kan pijn doen. Stilstaan bij je gevoelens lucht op.

Steenbok

Met de feestdagen in het vooruitzicht is buffelen het laatste waaraan je wilt denken. Maak maar zin! De kaart vertelt je dat die extra stappen nu heel gemakkelijk veranderen in goud.

Waterman

Heb je meer aandacht nodig dan normaal? Pas dan wel op hoe je die zoekt. Houd de sfeer positief. Goed voorbeeld doet volgen, dus verbeter de wereld en begin bij jezelf.

Vissen

Wil je je ideeën delen met de wereld? Kunst brengt je verder en ook die podcast werkt. Geniet van het maken ervan, in plaats van steeds aan de uitkomst - faam, geld - te denken.

Astroloog en tarotlegger Viola Robbemondt trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten en legt deze voor alle twaalf de sterrenbeelden.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden