null Beeld Libelle
Beeld Libelle

De tarotkaart van 5 december: Weegschaal, probeer de moed te vinden om je hart te laten spreken

De tarotkaart die voor 5 december is getrokken is ‘Vier van Zwaarden’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Viola RobbemondtLibelle

Deze tarotkaart staat voor: gedwongen rust, niet verder kunnen. Mogelijk voel je je ziek of uitgeblust. Je wil wel, maar kunt niet. Liefde: gevoelens staan op ‘pauze’, je wil opgeven of even afstand. Op het werk staat alles stil of lijkt uitzichtloos. Je komt op kracht door ruimte voor jezelf te creëren.

Ram

Boosheid onderdrukken is geen goed idee. Je wil mensen niet voor het hoofd stoten, maar wees wel authentiek. Ook als je woorden slecht vallen. Let op je toon, die maakt de muziek.

Stier

Is het thema schulden langsgekomen? De pot met goud aan het einde van de regenboog komt in zicht. Tenminste, als je echt van onecht weet te onderscheiden.

Tweelingen

Zijn je ouders er nog? Zoek ze op vandaag. Je hebt iets belangrijks te vertellen. Men kan nu luisteren zonder een eigen draai aan iets te geven. Het werkt ondersteunend.

Kreeft

Ongelukjes hebben nu grote gevolgen. Snijd je in je vinger bij het koken, dan kan het nu gaan zweren. Onhandigheid is troef, dus doe voorzichtig op straat, tijdens het sporten én met seks.

Leeuw

Werk je samen – met een naaste collega of zakenpartner – dan bestaat de kans dat je hem/haar moet vervangen. Ken je grenzen en zeg op tijd ‘nee’. Je leeft niet om te werken.

Maagd

Moeilijkheden die eerder dit jaar langs zeilden, krijgen vandaag betekenis. Aha, daarom! Wees dankbaar voor je groeiende gereedschapskist. Die levert je bonussen en begrip op.

Weegschaal

Sterke neiging om moeilijke gesprekken, klusjes en taken te omzeilen? Probeer toch de moed te vinden om je hart te laten spreken. Ook onhandige woorden vinden hun doel.

Schorpioen

Thuis zijn kan nu oncomfortabel aanvoelen. Is het je gezelschap? Zit het in jou? Maak een ommetje en check of je gedachten niet met je aan de loop gaan. Neem ze niet te serieus.

Boogschutter

Enige luiheid is troef. Push jezelf niet van de bank of uit bed als je lijf iets anders zegt. Een regenachtige dag doorgebracht tussen de lakens kan leuke bijverschijnselen hebben.

Steenbok

Duw je een bal onder water, dan popt hij keihard weer boven als j 'm loslaat. Zo gaat het ook met onderdrukte emoties. Rijm en dicht vrijuit. Met wie heb jij een appeltje te schillen?

Waterman

Kinderlijk enthousiast? Komt het door de komst van de Goedheiligman? Vertel anderen je mooie herinneringen. Dat vleugje nostalgie werkt aanstekelijk. Verhalen maken verhalen los.

Vissen

Roddels zijn er voor het vermaak, maar pas op dat je niet alles gelooft. Kijk liever in je eigen leven: wat is voor verbetering vatbaar? Heb vanavond dat goede gesprek. Eerlijkheid loont nu extra.

Astroloog en tarotlegger Viola Robbemondt trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten en legt deze voor alle twaalf de sterrenbeelden.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden