null Beeld Libelle
Beeld Libelle

De tarotkaart van 5 juli: “Weegschaal, je hebt vandaag de moed om iets ánders aan te pakken”

De tarotkaart die voor maandag 5 juli is getrokken is ‘De Maan’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Tarotkaart

Deze tarotkaart staat voor: dromen en verlangens, maar ook angst en donkere voorgevoelens en die onder ogen moeten zien. Te verwerken jeugdervaringen. Liefde: een romantische sfeer, verlatingsangst, jaloezie en luchtkastelen. Werk: bang zijn om geen passend werk te vinden, of om te zakken voor een toets.

Ram

De ochtend is de beste tijd voor ja-nee vragen, in de middag heerst besluiteloosheid. Dit weekend niet genoeg uitgerust? Het wreekt zich. Niks mis met een powernap om op te laden.

Stier

Iets of iemand kietelt je idealen. ‘Hallo, zijn ze er nog?’ Een nieuwe manier om iets te doen – of laten – kan inspireren. Verwacht maar gerust verrassende ontwikkelingen. Weg comfortzone!

Tweelingen

De dag vliegt voorbij, allerlei klusjes wachten op vaardige handen en je snelle brein. Vanmiddag kan onzekerheid je goede humeur verpesten. Leugens, ook al zijn ze ‘om bestwil’ zijn een no go.

Kreeft

Je zorgen maken is als een schommelstoel. Je hebt iets te doen, maar je komt nergens. Vandaag stap je eruit. Vraag die collega, je partner of vriend om dat zetje in de goede richting.

Leeuw

Zet je ego vandaag op pauze. Ga voor het grote plaatje, ook als dat te groot of te ver weg lijkt. Sluit je luiken vroeg om erover te broeden. Het is geen goede dag voor lenen of uitlenen van geld.

Maagd

Improviseren en experimenteren, je bent er nu voor in. Gebruik die sfeer voor een proefbuffetje. Hier een hapje van, daar een slokje. Een eigenaardigheid kan een talent blijken.

Weegschaal

Je hebt vandaag de moed om iets ánders aan te pakken. Ga voor dat gekke idee, geef toe aan dat van die ander. Er is kans op een ‘grote klapper’. Of liefde op het eerste gezicht.

Schorpioen

Als je het ene laat, heb je energie voor het ander. De kaart maakt keuzes lastig. Laat donkere (voor)gevoelens je niet tegenhouden. Moed wijkt niet uit, maar gaat er dóórheen.

Boogschutter

Iets dat vanochtend fantastisch lijkt, verliest vanmiddag glans. Doe wat je kunt en leg het daarna weg voor later. Laat je in de liefde niet lijmen met mooie praat. Kijk naar daden.

Steenbok

Het gevoel dat je jezelf kunt zijn – in welke bui je ook bent – geeft lucht. Maak gebruik van die vleug spontaniteit. Vriendschap slaat nu gemakkelijk door naar meer.

Waterman

Zwaai stress maar bye bye. Diëten werken, je nieuwe baan bevalt, je houdt iets vol. Geloven in iets of iemand lukt ondanks de kaart goed. Perfectie is saai, omarm je veranderende zelf.

Vissen

Jouw unieke manier van kijken kan je de hoofdrol opleveren. Houd daarom niet je mond, ook niet als het ‘ongepast’ is om iets te zeggen. Jij zegt nu wat anderen alleen durven denken.

Astroloog en tarotlegger Viola Robbemondt trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten en legt deze voor alle twaalf de sterrenbeelden.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden