null Beeld Libelle
Beeld Libelle

Tarotkaart

De tarotkaart van 6 augustus: “Steenbok, neem afstand van mensen die je al langer slechte energie geven”

De tarotkaart die voor vrijdag 6 augustus is getrokken is ‘Zeven van Staven’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

RedactieLibelle

Deze tarotkaart staat voor: tegenover iemand komen te staan die sterker is. Je staande houden. Toch is de positie goed, zolang je alert en vaardig reageert. Liefde: Conflict, meestal veroorzaakt door een derde, jaloerse rivaal. Werk: je hebt concurrentie, men zaagt aan je stoelpoten. Goed handelen is cruciaal.

Ram

Teveel voor iets betalen, te hard gaan, iemand overschreeuwen. Neem een voorbeeld aan de slak: wees traag en stil. Neem eindelijk advies aan van je partner of vriend(in). Wees dankbaar.

Stier

Anderen zijn misschien niet zo betrouwbaar als je dacht. Vermijd ondoordacht gebries of de aanval. Wacht liever tot de wind gaat liggen en stel beslissingen uit tot je weer kalm bent.

Tweelingen

Moet je op safe spelen, of juist risico’s nemen? Je krijgt feedback van binnen als je stil wordt. Sla een ander niet met woorden, maar benoem juist wat je wél bevalt aan een situatie.

Kreeft

Iets dat je hebt opgekropt kan er nu uit komen. De manier waarop is aan jou. Uit je woede pas als die gezakt is. Helpt tot tien tellen niet? Tel tot honderdduizend. Langzaam.

Leeuw

Frustraties kunnen de kop op steken. Het lijkt alsof je vastzit in drijfzand. Heftig spartelen maakt dat je verder wegzakt. Je hebt nu extra rust nodig. Een vaccinatie met humor helpt ook.

Maagd

Het verlaten strand tegen zonsondergang. Het bos waar de bomen zachtjes ruisen. Zoek nu rust en ruimte. Het nieuwe willen is prima, maar neem eerst tijd om het oude te verwerken.

Weegschaal

Ervaar je groepsdruk? Pas je niet in een mal? Eer nu je uniciteit door te bij alle beslissingen af te vragen: ‘Klopt dit voor mij?’ Omwegen leiden uiteindelijk ook naar Rome.

Schorpioen

Geeft iemand je ruimte in plaats van nabijheid? Laat het gebeuren. Onderzoek nu wat je precies mist en geef het jezelf. Je leeft lekkerder als je geluk niet afhankelijk maakt van een ander.

Boogschutter

Rusteloos gevoel? Accepteer maar dat niets onder controle is. Is dat lastig, richt je dan op je gedachten. Niet-denken is onmogelijk. Je gedachten minder serieus nemen wel.

Steenbok

Misverstanden kunnen je uit het lood slaan. Neem afstand van mensen die je al langer slechte energie geven. Je hoeft het niet uit te leggen, jij bent de enige die jou gelukkig kan maken.

Waterman

Tegen de stroom in zwemmen levert je vandaag alleen een moe hoofd op. Zucht maar eens diep en accepteer alles en iedereen precies zoals het/diegene is. Inclusief jijzelf!

Vissen

Zie tegenslag als tijdelijk. Frictie kan je ook motiveren om het over een andere boeg te gooien. Doe iets wat niemand van je verwacht. En verwacht er vervolgens niets van.

Astroloog en tarotlegger Viola Robbemondt trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten en legt deze voor alle twaalf de sterrenbeelden.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden