null Beeld Libelle
Beeld Libelle

De tarotkaart van 6 juli: “Lieve Maagd, tem je persoonlijke draken!”

De tarotkaart die voor dinsdag 6 juli is getrokken is ‘Negen van Staven’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Tarotkaart

Deze tarotkaart staat voor: koppig verzet tegen een situatie die oud zeer triggert, men schiet in de verdediging. Het staat ook wel voor het verleden afsluiten. Liefde: er is angst om gekwetst te worden, men is voorzichtig en bang om open te zijn. Werk: verzet tegen vernieuwing door slechte ervaringen.

Ram

Geen doe-dag, maar een voel-dag. Neem de tijd om je antennes uit te steken en te leren omgaan met wat er binnenkomt. Zie gevoelens als gasten, ze komen en vertrekken weer.

Stier

Heb je iets naars onder het tapijt geveegd? Vandaag komt het eronder vandaan. In drakenoutfit! Vraag hulp als je blokkeert. Luister daarbij alleen naar opbouwende kritiek.

Tweelingen

Prioriteiten stellen helpt, net als filteren. Wie en wat passeert jouw zeef? Wees niet bang om wie/wat niet meer bij je past, weg te spoelen. Richt je aandacht op wie/wat wél werkt.

Kreeft

Zitten te veel verantwoordelijkheden je eigen feel good mood in de weg? Neem afstand. Maak pas op de plaats of doe een stap opzij. En kijk heel nauwkeurig: van wie moet je eigenlijk zoveel?

Leeuw

Je straalt van zelfvertrouwen. Dat maakt dat anderen zich onzeker voelen in je aanwezigheid. Dim je licht niet, wees trouw aan jezelf. Het is aan de ander om uit die schaduw te stappen.

Maagd

Vat wat anderen zeggen en doen niet persoonlijk op. Of het nu complimenten of kritiek gaat: jouw eigen blik erop is goud waard. Geef niet toe aan vluchtgedrag. Tem je persoonlijke draken!

Weegschaal

Relatie? Het is nu gecompliceerd. Zoek meer balans tussen hart & hersens door je reacties uit te stellen. Vraag jezelf: Wat zou liefde doen? Kies voor leven, in plaats van overleven.

Schorpioen

Aanvallen, of vluchten? Tussen die twee uitersten beweeg je van nature. Kies liever voor stilstaan en observeren. Als je goed kijkt, zie je dat die leeuw eigenlijk nog maar een kitten is.

Boogschutter

Reageren jij of je omgeving gevoelig op kritiek? Tenen zijn lang, dus zwijg liever voordat je iets roept. Let ook op je lichaamstaal. Vaker even wegkijken geeft de ander en jezelf ruimte.

Steenbok

Oude fouten herstellen – of sorry zeggen – kost de nodige energie vandaag. Doe het toch maar, het bespaart later tijd en geld. Relaties gaan erop vooruit als je je kwetsbaar opstelt.

Waterman

Ondanks de kaart geniet jij waarschijnlijk van gezellig gezelschap. Iets op je eigen manier willen doen kan de sfeer bederven. Vraag de ander om tips, daarmee schenk je vertrouwen.

Vissen

Schaam je niet voor tranen. Je ogen zeggen wat je mond niet kan. Waak wel voor zelfmedelijden. Wat jou niet klein krijgt, maakt je sterker. Richt je op wat je zélf kunt doen.

Astroloog en tarotlegger Viola Robbemondt trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten en legt deze voor alle twaalf de sterrenbeelden.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden