null Beeld Libelle
Beeld Libelle

De tarotkaart van 7 augustus: “Leeuw, verander dingen die je kunt veranderen, en laat de rest lekker zitten”

De tarotkaart die voor zaterdag 7 augustus is getrokken is ‘Schildknaap van Staven’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Tarotkaart

Deze tarotkaart staat voor: kritiek die meestal niet gewaardeerd wordt, maar wel nuttig blijkt. Met informatie verzamelen kun je je voordeel doen. Liefde: verwijten door onuitgesproken teleurstellingen of irritaties. Werk: conflicten of een berisping. Als je ervan leert, volgen heldere ingevingen.

Ram

Concentreer je op één ding tegelijk. Je hoeft niet álles te doen. En je hoeft niet alles tegelijk te doen. Adem. Wees aanwezig. Doe je best bij wat je NU aan het doen bent. Simpel werkt het beste.

Stier

Tijd om te praten, zonder de ander te kwetsen. Lucht je hart en begin zinnen met: ‘Ik voel me…’ Misschien is vandaag niet geweldig. Probeer wel het geweldige in vandaag te zien.

Tweelingen

Wees niet beledigd als vrienden je alleen maar bellen of bij je langskomen als ze je nodig hebben. Glimlach van binnen. En voel je gevleid dat jij hun lichtpuntje in donkere dagen mag zijn.

Kreeft

Spreek jouw waarheid, ook als je stem overslaat of bibbert. Waarschijnlijk ben je zelf verbaasd wat er allemaal in je leeft. Schuif zelfmedelijden aan de kant, dan heel je sneller.

Leeuw

Verander dingen die je kunt veranderen, en laat de rest lekker zitten. Gebeurt iets waarop je hoopte niet, dan gaan er andere deuren voor je open. Misschien niet vandaag, maar zeker morgen.

Maagd

Je bent je eigen grootste criticus, daarom kan commentaar hard aankomen. Indruk maken op je omgeving is niet nodig. Je doet al genoeg door je normen niet voor een ander te verlagen.

Weegschaal

Best kans dat je je voelt als een stuk klei. Omstandigheden kunnen je buigen, kneden en van vorm veranderen. Welke vorm wil je zelf aannemen? De allerbeste en mooiste, toch?

Schorpioen

Laat je stemming niet afhangen van die zeurkous. Skip diegene, dan maak je plaats voor mensen die je groei ondersteunen. Je bent altijd onderweg naar de beste versie van jezelf.

Boogschutter

Zorg ervoor dat je de waarde van iets of iemand kent. Niet de prijs. En laat vandaag tot je doordringen dat er dagen zijn waarop je niets extreems of specials nodig hebt om te glimlachen.

Steenbok

Is het een gewone dag? Maak hem zelf speciaal. Zoek het mooie in vriend en vijand en geef eens een compliment. Uitleg geven hoeft niet, iets leuks opmerken is voldoende.

Waterman

Lastig om andermans mening te accepteren? Pin je niet vast op die van jezelf. Ga er maar van uit dat het leukste wat je met een mening kunt doen, is verschillen.

Vissen

Vertelt iemand je dat je in je nadeel veranderd bent? Pareer met: ‘Natuurlijk ben ik veranderd. Ik ben nog steeds dezelfde persoon, alleen ben ik nu veel sterker dan ooit.’

Astroloog en tarotlegger Viola Robbemondt trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten en legt deze voor alle twaalf de sterrenbeelden.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden