null Beeld Libelle
Beeld Libelle

De tarotkaart van 8 februari: Maagd, dienen betekent niet dat je onderdanig moet zijn

De tarotkaart die voor 8 februari is getrokken is ‘Zes van Pentakels’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Viola RobbemondtLibelle

Deze tarotkaart staat voor: Hulpvaardigheid en tolerantie. Jij zoekt nu de balans tussen geven en krijgen. Wie help jij, wie staat voor jou klaar? In relaties staat de kaart voor wederzijdse steun. Je stimuleert elkaar en gunt elkaar het beste. Op het werk krijgen plannen steun, er is promotie of je kunt iets waarmaken.

Ram

Afspraken maken over harde euro’s is misschien niet gezellig, wel noodzakelijk. Vraag om een opslag-gesprek met je baas. Check het zakgeld van je kids. En zorg voor je eigen appeltje-voor-de-dorst.

Stier

Gaat het financieel wat minder? Afgunst is nu een valkuil, dus kijk alleen op een verstandige manier naar ‘rijken’. Veel spullen hebben, betekent vaak ook veel zorgen hebben. Geef meer weg.

Tweelingen

Wat wil jij laten groeien? Geef aandacht aan de mensen die er voor je zijn (waren) in ‘slechte’ tijden. Met hen is het ook fijn om je goede tijden en overvloed te delen. Kies wijs.

Kreeft

Werk, gezin, hobby’s, huisdieren, vrienden... ze vragen allemaal om je tijd. Wie geef jij het meeste? Check of de balans nog in evenwicht is. Best kans dat je de vier laatste moet opwaarderen.

Leeuw

Een margriet denkt niet: ‘Was ik maar een roos’. Die bloeit gewoon. Kijk niet te veel naar wat anderen hebben of kopen. Delen maakt gelukkig, dus vraag jezelf: ‘Wat heb ik in de aanbieding?’

Maagd

Dienen betekent niet dat je onderdanig moet zijn. Maak jouw mooie voetafdruk groter, maar speel geen deurmat. Laat assertief je stem horen en je kunt een voorbeeld zijn voor je omgeving.

Weegschaal

‘Een dwaas denkt dat hij wijs is, een wijze weet dat hij dwaas is’. Gooi al je zelfhulpboeken en (nare) ervaringen op een hoop en zet de fik erin. Wat heb je verloren? Jij kunt prima zonder.

Schorpioen

Geven zonder iets terug te willen: het is een kunst die je nu onder de knie kunt krijgen. Geef een glimlach aan een vreemde, zet een stapje extra voor je collega. Het goede gevoel is gratis.

Boogschutter

Ben jij net zo aardig tegen de receptioniste als tegen de directeur? Ze zijn niet gelijk, maar wel gelijkwaardig. Kijk vandaag eens met die blik naar al je relaties. Focus op overeenkomsten.

Steenbok

Een glimlach is gratis! Denk hieraan als je vandaag te maken krijgt met mensen die zeuren, of lastig gedrag vertonen. Vaak is het een roep om aandacht. Vriendelijk maak je het verschil.

Waterman

Liefde loopt lekkerder als je je partner vaker geeft zonder iets terug te willen. Geniet van zijn/haar glimlach en het gevoel dat daardoor in je hart ontstaat. Voelt het warm en wollig? Knus!

Vissen

Heb je het gevoel dat je moet kiezen tussen twee kwaden? Kies dan voor jezelf! Dat betekent niet dat je egoïstisch bent. Als je kiest wat goed is voor jezelf, valt alles wat niet bij je past vanzelf weg.

Astroloog en tarotlegger Viola Robbemondt trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten en legt deze voor alle twaalf de sterrenbeelden.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden