null Beeld Libelle
Beeld Libelle

Tarotkaart

De tarotkaart van 8 juli: “Steenbok, accentueer je eigen kracht en talenten”

De tarotkaart die voor donderdag 8 juli is getrokken is ‘Drie van Zwaarden’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

RedactieLibelle

Deze tarotkaart staat voor: de verstandige keuze maken, in plaats van naar het gevoel luisteren. Een pijnlijke ervaring na een ‘noodzakelijke’ stap. Liefde: pijn, hartzeer, een verbroken relatie die niet goed voor iemand was. Werk: iets doen dat tegen je gevoel in gaat. Kan ook voor ontslag staan.

Ram

Onverwachte meldingen, telefoontjes of gebeurtenissen gooien roet in je routines. Neem bedenktijd voordat je iets toezegt. Best mogelijk dat je er morgen heel anders over denkt.

Stier

Je onafhankelijke kant wil zich laten gelden, maar je hebt ook een hang naar het familiaire, gewone leven. Saai voelt soms lekker. Prioriteiten stellen helpt. Vandaag solo, morgen samen.

Tweelingen

Rare gesprekken waar je geen tabak van kunt maken. Transportmiddelen die uitvallen, of je telefoon die hapert. Het is de dag voor misverstanden en ‘te laat’. Stel uit wat uit te stellen valt.

Kreeft

Er circuleren denkbeelden in je waardoor ontspannen samenzijn met je geliefde(n) lastig is. Ga na waar je te hard oordeelt. Ook over jezelf. Als je het ziet, kun je het niet meer ontzien.

Leeuw

Hoe moet je die opmerking opvatten? Iemand kan je expres in de war brengen. Gelukkig ben je ‘aanwezig’ genoeg om te zien dat het niets over jou zegt en des te meer over die ander.

Maagd

Je doel komt steeds dichterbij, maar scoren kun je nog niet. Door tegenslag is je speelveld groter geworden in plaats van kleiner. Je weet nu zeker dat er meer te koop is dan het bekende.

Weegschaal

Geef je jezelf reprimandes? Kun je het niet goed genoeg doen? Dan kom je het tegendeel ook tegen: alles mag, niks moet. Je laveert tussen de twee. Saai? Nee!

Schorpioen

Hoe goed ken je je partner eigenlijk? Hij/zij weet je iedere keer te verrassen. Aangenaam of onaangenaam: relationele bootjes varen op een waterval af. Blijf je zitten of spring je eruit?

Boogschutter

Krijg je kritiek van je lief? Best kans dat je je ergens superieur hebt opgesteld. Misschien ben je eigenlijk best onzeker? Maakt het uit wie gelijk heeft? Kies liever voor geluk.

Steenbok

Kijk niet steeds naar wat anderen doen. Dat maakt je alleen maar jaloers en onzeker. Accentueer je eigen krachten en talenten. Dat maakt je (nog) mooier in de ogen van je lief.

Waterman

Een gespannen situatie zo neutraal mogelijk bekijken. Het is een van je sterke punten, dus gebruik het in je voordeel. Laat de ander in ieder geval weten hoeveel je om hem/haar geeft.

Vissen

Je laat jezelf zien en dat maakt onzekerheden los in je omgeving. Je partner kan er flink van balen, al gunt hij je het podium ook. Moedig hem/haar aan om zelf de hoofdrol te gaan spelen.

Astroloog en tarotlegger Viola Robbemondt trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten en legt deze voor alle twaalf de sterrenbeelden.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden