null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

De volle maan van 9 maart: dit betekent het voor jou

Zet je schrap want 9 maart is het weer zover: volle maan. En niet zomaar een. We krijgen te maken met de eerste Supermaan van 2020, wat kan zorgen voor behoorlijk wat onrust, maar ook voor een productieve en motiverende periode daarna. 

Eva BredaGetty Images/iStockphoto

Ieder jaar krijgen we een paar keer te maken met een Supermaan. In 2020 is dat 2 keer. Op 9 maart en op 8 april. De afstand tussen de aarde en de maan is niet altijd gelijk en bij een Supermaan hebben we te maken met een volle maan die extra dichtbij ons is. En dat voel je.

Supermaan

Niet iedereen is gevoelig van de effecten van volle maan of een Supermaan, maar sommigen kunnen er veel onrust van ervaren in hun lichaam. Zo kan het goed zijn dat je tijdens de volle maan slechter slaapt, emotioneler bent of sneller geïrriteerd raakt. Tijdens een Supermaan zal dit nog heftiger zijn. Dit komt omdat je chakra’s tijdens een Supermaan meer open staan dan normaal. Hierdoor ben je veel vatbaarder voor de effecten van de volle maan. Dat kan zorgen voor nog meer onrust, irritatie en slapeloosheid dan bij een normale volle maan. Ook kun je je grieperig gaan voelen en last krijgen van hoofdpijn.

Wormmaan

Dat klinkt allemaal niet heel fijn, maar wees niet getreurd. Er zijn ook positieve kanten aan deze volle maan. De eerste volle maan in maart is altijd de maan die de lente inluidt, dit wordt ook wel de wormmaan genoemd. Dat komt omdat in maart de lente op het Noordelijk halfrond begint en de aarde begint te ontdooien. De grond wordt zachter en de wormen komen weer makkelijker naar het oppervlak. Maar wat het dus wel vooral benadrukt: die koude maanden zijn voorbij en we gaan weer een periode van terrasjes en fietsen zonder jas tegemoet: yes!

Volle maan in Maagd

Daarbij staat de volle maan deze keer in het teken Maagd. Dat betekent: orde. Misschien heb je de laatste tijd last gehad van nogal veel onrust en chaos in je leven en de komende periode komt daar eindelijk rust in. De Maagd staat namelijk bekend om haar ordelijke eigenschappen. De Maagd plant graag dingen uit, denkt na over wat ze zegt en doet en houdt van regelmaat. Tijd om de chaos in je leven en hoofd weer op orde te brengen dus. Ga aan de gang met lijstjes, schrijf al je to do’s op, verwijder apps en foto’s die je niet nodig hebt van je telefoon en neem je agenda nog eens goed door. Dat zal zorgen voor een opgeruimd gevoel in je hoofd en zo kun je met een schone lei het nieuwe seizoen tegemoet gaan.

Mercurius niet langer in retrograde

Daarbij is er nóg meer goed nieuws. De echte astrologiefanaten weten vast al dat het zover is, maar we kunnen het niet vaak genoeg benadrukken. Tijdens de volle maan gebeurt er nog iets heel fijns, namelijk: Mercurius staat niet langer in retrograde! Als je een aantal moeizame weken achter de rug hebt, don’t worry. Eens in de zoveel tijd haalt de aarde de snelheid van Mercurius in, wat ervoor zorgt dat Mercurius achteruit lijkt te gaan.

Mercurius is de planeet die invloed heeft op onze communicatie, in de breedste zin van het woord. Wanneer Mercurius in retrograde staat, zorgt dit ervoor dat het leven hier op aarde een stukje lastiger wordt. Dat kan ervoor zorgen dat alles in je leven nét niet gaat zoals je had gehoopt. Afspraken worden afgezegd, online communicatie gaat niet zo soepel als je zou willen, post komt niet goed aan en er is constant sprake van misverstanden. Maar niet getreurd: tijdens de Supermaan zal alles weer normaal worden. Wanneer Mercurius niet langer in retrograde staat, zal communicatie makkelijker gaan en loopt alles weer een beetje soepeler. Tijd om actie te ondernemen dus en goed gebruik te maken van deze periode.

Zon in Vissen

Wat wel voor wat frictie kan gaan zorgen, is de zon. Deze staat namelijk in Vissen. Een teken dat in veel opzichten het tegenovergestelde is van de Maagd. De Vissen is namelijk erg gevoelig. Tegenover de ordelijke Maagd kan dat ervoor zorgen dat je gevoel en je verstand met elkaar aan de haal gaan. Probeer overzicht te houden en je niet te laten leiden door emoties. Dan kan de aankomende periode een heel productieve en fijne tijd voor je worden.

Meer op de hoogte zijn van de standen van de maan? Koop hier jouw maankalender:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Inspirerend leven, Cosmopolitan. Beeld: iStock.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden