null Beeld

De Zandhoeve, Bergen

Omdat er in Nederland zo veel leuke restaurants en cafés zijn, maken we een tour door het land. Deze week schuiven we aan bij Roel Oostrum van De Zandhoeve, het nieuwe restaurant van Hotel Blooming in Bergen (NH).

Wat maakt De Zandhoeve echt bijzonder?

“We halen onze inspiratie én veel van de producten uit De Hoftuin, onze eigen biologische moestuin. Wat ’s middags wordt geoogst, ligt ’s avonds op je bord. Samen met de tuinman maak ik elk jaar een zaaiplan, zo koken we automatisch met de seizoenen mee. De oogst gaat dagelijks per elektrische bakfiets van de moestuin naar het hotel. Groente vormt de basis voor onze gerechten. Wat we niet uit eigen tuin kunnen halen, zoeken we binnen een straal van vijftig kilometer.”

Wat mogen bezoekers absoluut niet missen als ze iets komen eten?

“De ‘steak tartaar’ van gedroogde en gekonfijte tomaten met gedroogde watermeloen, krokante kappertjes en hollandaisesaus met boemboe Bali-specerijen. Dit gerecht speelt in op de populariteit van vlees- en visvervangers, zoals vegetarische rookworst of visvrije tonijn.”

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden