null Beeld

Deze 3 eigenschappen heb je sowieso van je moeder geërfd

Er zijn een paar eigenschappen die alleen van moeder op kind kunnen worden doorgegeven. Die kun je dus alleen maar van haar hebben gekregen, ook al lijk je verder als 2 druppels op je vader.

Coks Donders

Intelligentie

Het X-chromosoom bepaalt hoe intelligent je bent en vrouwen hebben er daar 2 van, mannen maar 1. Nu kun je denken: hé, maar als mijn vader ook 1 X-chromosoom heeft, dan kan ik mijn intelligentie toch ook van hem hebben? Niet verkeerd gedacht, maar zo werkt het niet. Kort door de bocht: Sommige genen werken zo dat je het alleen van de een óf de ander mee kunt krijgen. Intelligentie is zo'n ding dat je niet van vader én moeder kunt erven, maar alleen van mams.

Rimpels

Die wetenschap is op zich niet nieuw, maar recent onderzoek heeft nog maar eens uitgewezen dat je ook je rimpels aan je moeder te danken hebt. Zit zij nog lekker strak in haar vel? Dan mag je nu even opstaan en een dansje doen, want zo kom jij er op respectabele leeftijd ook uit te zien.

Controle

Houd jij graag de touwtjes in handen en moet het altijd op jouw manier? Kortom, ben jij een controlfreak? Heb je van je moeder. Maar andersom geldt natuurlijk ook dat wanneer je de boel maar de boel laat, je moeder dat waarschijnlijk ook doet. Leef jij in een zooi, dan is het bij je moeder waarschijnlijk ook niet onwijs opgeruimd.

Externe factoren

Máár, we moeten met z'n allen ook niet onderschatten wat omgevingsfactoren voor invloed hebben op ons karakter en onze keuzes in het leven.

Woon je bijvoorbeeld met een partner die permanent met een stofdoek in de handen staat, dan kun je ineens veranderen in een type dat continu aan het opruimen is. En je moeder kan nog zo'n prachtig glad huidje hebben, als jij wekelijks onder de zonnebank gaat, dan heb je die rimpels toch echt aan jezelf te danken. Een beetje van jezelf en een beetje van Magg... eh, je moeder, zeg maar.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Welingelichte Kringen. Beeld: iStock

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden