Deze 5 dingen moet je eten voor een goede weerstand
Verkoudheid en griep liggen op de loer en tijdens deze koude dagen. Het is daarom verstandig om je weerstand op peil te houden.
En daar heeft diëtist Rick Miller bij womenshealthmag vijf wel heel smakelijke oplossingen voor. Voeding is namelijk een van de belangrijkste strijders tegen ziektekiemen. Hij deelt zijn beste tips op dit gebied:
Zuurkool
undefined
Komt dat even goed uit. Zuurkool is behalve een heerlijke herfstige hap ook nog eens goed voor je natuurlijke balans. "In zuurkool zit folaat, dat is een vitamine B die nieuwe celvorming stimuleert," zegt Miller. "Daarnaast zorgen de natuurlijke prebiotica - vezels die door gezonde bacteriën verteerd worden - voor goede bacteriën in de darmen."
Ansjovis
Maar ook mogen we de vis niet overslaan. "De omega-3 vetzuren in ansjovis gaan ontstekingen in het lichaam tegen. Ansjovis geeft je immuuncellen een oppepper en zorgen dat ze behouden blijven," vertelt Miller.
Mango
Een halve mango bevat net zoveel vitamine C als een sinaasappel. Maar dat niet alleen. "Mango zit vol met bètacaroteen, dit is een antioxidant die je weerstand een boost geeft," vertelt de diëtist.
Wei
Ooit gehoord van wei? Dit is de vloeistof die ontstaat bij kaasbereiding door het stremmen van de toevoeging van stremsel. Eh, gewoon niet teveel over nadenken. Wat je wel moet doen, is wei drinken voor een goede weerstand. "Een proteïneshake met wei of weimelk is rijk aan het eiwit lactoferrine, dat stimuleert de nieuwe immuun celgroei," volgens Miller. Hij raadt aan om 12,5 gram wei of weimelk aan je shake toe te voegen.
Biefstuk
Een stukje vlees kan wonderen doen voor je weerstand. Honderd gram zou volgens Miller al voldoende zijn. "Zink zit in dit stuk vlees en zorgt voor belangrijke enzymen en metabolische processen. Het helpt infecties te bestrijden en ontsteking te voorkomen."
De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Bron: womenshealthmag.nl. Beeld: iStock