Déze 7 dingen in je keuken moet je elk jaar vervangen Beeld Getty Images
Déze 7 dingen in je keuken moet je elk jaar vervangenBeeld Getty Images

Déze 7 dingen in je keuken moet je elk jaar vervangen

Terwijl sommige items in je keuken jarenlang meegaan, moet je misschien toegeven dat andere dingen écht aan vervanging toe zijn. Wij zochten uit welke keukenspullen je elk jaar zou moeten vervangen (en schrokken toch van sommige voorbeelden).

Online redactie LibelleGetty Images

1. Aardappelschilmesjes

Vloek jij ook soms op je bot geworden aardappelschilmesjes? Eigenlijk zou je ze jaarlijks moeten vervangen, zeker als het om de goedkopere exemplaren gaat. Heb je geïnvesteerd in duurdere mesjes en zijn ze ook bot geworden? Een messenslijper verhelpt dat euvel binnen een paar tellen.

2. Raspen

Als je je rasp regelmatig en voor verschillende doeleinden (bijvoorbeeld kaas, nootmuskaat én citroenschillen raspen) gebruikt, duurt het ook ongeveer een jaar tot-ie versleten is. Gebruik je je rasp maar sporadisch, dan kan je er gerust twee jaar mee doen.

3. Theedoeken

Natuurlijk was je je keukenhanddoeken regelmatig, maar juíst door het veelvoudige wassen, verslijten ze veel sneller dan je zou denken. Bovendien nemen versleten handdoeken veel minder vocht op. Na een jaar kun je ze daarom beter naar de bak met vodden verbannen.

4. Keukensponzen

Hetzelfde geldt voor de keukensponzen. De meeste keukensponzen overleven geen heel jaar, maar als ze dat toch doen, moet je ze ook écht na die termijn in de vuilnisbak gooien. Keukensponzen zijn namelijk broeihaarden voor bacteriën. Yikes!

5. Dunschillers

Er bestaan spannendere taakjes dan wortels en aardappelen schillen, maar je kunt het helaas niet vermijden. Je dunschillers verzetten dan ook heel wat werk in een jaar tijd. Als je je vervelende keukentaakjes zo snel mogelijk wil doen, moet je na een jaar een nieuwe dunschiller kopen.

Lees ook: Met dit trucje kun je veel makkelijker en sneller aardappels schillen

6. Snijplanken

Houten snijplanken zijn prachtig, maar zelfs als je ze goed afwast, krijg je niet alle bacteriën weg. Hetzelfde geldt voor plastic exemplaren. Gebruik altijd afzonderlijke snijplanken voor groenten, vis en vlees om kruisbesmetting te voorkomen en vervang ze elk jaar.

7. Plastic bakjes

Jep, wij maken ons hier ook schuldig aan: oneindig veel plastic bakjes verzamelen. Zelfs als ze bedoeld zijn om eten in te bewaren, blijven er vaak geurtjes in hangen. Begin dus met een schone lei en vervang dit jaar je plastic bakjes. Of nog beter: stap over op glazen exemplaren.

Bron: Libelle-Lekker.be

null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden