Wijn drinken Beeld Getty Images
Wijn drinkenBeeld Getty Images

Deze alcoholische dranken zijn slecht voor je huid (en deze juist goed!)

We weten allemaal dat het drinken van alcohol een hoop nadelen heeft. Zo blijkt het erg slecht te zijn voor je huid. Gelukkig hebben we ook goed nieuws, want déze drankjes zorgen juist wel voor een natural glow.

Demi SchoenmakersGetty Images

Er is geen twijfel over mogelijk dat alcohol zijn tol eist. Op lange termijn kan het drinken van veel alcohol zelfs leiden tot aanhoudende ontstekingen, roodheid en gebroken haarvaten in de huid. Wat kun je het beste drinken om dat te voorkomen?

Zout en suiker

Alcohol droogt uit, waardoor je huid droog, strak en dof wordt. Bovendien eet je bij een glas wijn of bier vaak ook wat zoute versnaperingen, wat helemaal funest is voor je huid. Alcohol kan zorgen voor wallen onder je ogen, aangezien dat de plek is waar vocht wordt vastgehouden.

Tot slot bevatten alcoholische dranken vaak veel suiker, waardoor je insulinespiegel kan stijgen na het drinken van alcohol. Dit kan uiteindelijk leiden tot een huidontsteking, zoals acne.

Slecht voor je huid

Rode wijn

Jep, slecht nieuws voor alle liefhebbers van rode wijn: dit is zo’n beetje de slechtste drank voor je huid. Alcohol is een vasodilatator, wat betekent dat het de bloedvaten in de huid opent. Dit leidt tot verhoogde roodheid. Rode wijn is een van de grootste boosdoeners omdat het histamine vrijlaat, wat roodheid en blozen bevordert.

Margarita

Een margarita bevat suiker én zout, waardoor je huid flink wat te verduren krijgt. Na het drinken van een paar cocktails kan je huid opgezwollen raken en dan hebben we het nog niet gehad over de verouderde effecten van suiker op de lange termijn.

Mojito

Het eten en drinken van te veel suiker is dus slecht voor je huid, aangezien het kan leiden tot verhoogde huidveroudering. Hoe minder suiker in je alcoholische drankje, hoe beter voor je (toekomstige) rimpels.

Goed voor je huid

Oké, goed voor je huid is (helaas!) misschien wat overdreven. Maar het drinken van de volgende alcoholische drankjes kan weliswaar wat voordelen opleveren voor je huid. Maar let op: drink niet te veel, want dat is natuurlijk een aanslag op je lever.

Tequila

Heldere alcoholische dranken, zoals tequila, bevatten de minste toevoegingen en bewegen zich het snelst door je lichaam. Dat betekent dus ook dat het je lichaam sneller verlaat. Bovendien bevat het geen suiker.

Gin

Gin bevat weinig suiker en zout, kortom: het is een drankje zonder gedoe. Voeg er nog wat citroen of limoen aan toe en je krijgt ook nog eens wat vitamine C binnen. Jouw huid wordt daar stiekem blij van.

Bier

Ook bier is zo slecht nog niet. Dit drankje bevat namelijk een antioxidant die goed is voor je huid: ferulinezuur. Door het drinken van bier herstelt je huid onder andere sneller na zonschade.

Maar veel alcohol drinken blijft nog altijd een onverstandige keuze. Dit gebeurt er in je lichaam na het drinken van alcohol:

Bron: Good to know, Cosmopolitan.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden