null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Deze bloemen kun je het beste kopen voor mensen met hooikoorts

Met de lente voor de deur is het hooikoortsseizoen ook weer begonnen. Mensen met hooikoorts weten zelf vaak precies door welke boom, plant of bloem ze gaan snotteren, maar het is als familielid of vriendin ook fijn om te weten welke bloemen je wel of niet moet geven.

Online redactie LibelleGetty Images/iStockphoto

Je wil het natuurlijk niet op je geweten hebben dat iemand met hooikoorts meteen begint te niezen wanneer jij binnenkomt met een bosje bloemen. Daarom zocht Topbloemen.nl uit welke bloemen een hooikoortspatiënt wel in huis kan hebben zonder à la minute naar de zakdoeken te grijpen.

Last van bloemen

Hooikoortspatiënten hebben vaak niet alleen last van pollen en bomen, maar ook van bloemen. Uit het onderzoek van de bloemenwebshop blijkt dat maar liefst 95% van de hooikoortspatiënten ook snotterig wordt van bloemen. Zo geeft 1 van de respondenten aan dat ‘zonnebloemen verschrikkelijk zijn’, en meent een ander dat ‘alle bloemen behalve rozen en tulpen last geven’.

Hooikoortsklachten

Waar vroeger hooikoortsklachten pas in het voorjaar opkwamen, wordt die periode steeds langer. Door de zachte winters geven planten en bloemen langer pollen af en daardoor worden de symptomen van hooikoorts ook uitgestrekt over de zomer en de herfst. Wil je klachten in huis door bloemen voorkomen? Rozen, Zeeuwse knoopjes, duizendblad, leeuwenbekjes, en irissen zijn laag in pollen en dus de meest geschikt bloemen voor hooikoortspatiënten. Toch kan iedereen weer anders op bloemen reageren, dus om helemaal zeker te zijn, kun je dit het beste van te voren even checken.

BEKIJK OOK: Hooikoorts? Dít moet je doen (en laten!):

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Topbloemen.nl. Beeld: iStock

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden