null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Deze drie sterrenbeelden roddelen er maar al te graag op los

Vind jij het stiekem heerlijk om te roddelen, terwijl je heus wel weet dat het niet zo'n beste eigenschap is? Dan is de kans groot dat je een van deze drie sterrenbeelden hebt.

Tara StokdijkGetty Images

En, ben jij volgens de astrologie een regelrechte roddeltante?

Tweelingen

Ai, Tweelingen, jij bent zo iemand die altijd plechtig belooft om een geheim niet door te vertellen, maar het vervolgens aan iedereen vertelt die het horen wil. Je hebt er geen problemen mee om mensen af te luisteren of om doelgericht iemands vertrouwen te winnen, zodat je daar een sappige roddel aan over houdt. Je kickt daar echt op. En dat siert je niet. Misschien is het goed om te beseffen dat jij zelf ook genoeg interessante dingen te vertellen hebt. Ben je soms bang dat je vriendinnen of collega's je niet zo boeiend meer vinden als je geen roddels over anderen kunt delen?

Weegschaal

Voor jou is roddelen echt een guilty pleasure. Sterker nog: niemand verwacht het van jou. Je bent lief, zachtaardig en een echte allemansvriend. Stel dat je hebt gehoord dat de man van de buurvrouw vreemdgaat. Dan weet jij deze roddel zo medelevend te brengen -'Ach, wat sneu, hè, voor Sonja?'- dat niemand je veroordeelt voor het roddelen -'Oeps, had je het nog niet gehoord?' -. Het lijkt alsof je het allemaal niet expres doorvertelt, je wilt gewoon even laten weten hoe naar je het voor haar vindt. Daarom kom jij keer op keer met deze nare gewoonte weg, en zul je er niet snel mee stoppen.

Waterman

De Waterman is degene die het hardst roept dat ze niet van drama houdt, om vervolgens altijd betrokken te zijn als er ergens drama is. Ook al doe je alsof je overal bovenstaat, het liefst sta je vooraan als er roddels worden verteld. Sterker nog: het liefst bemoei je je overal mee. Als je iets hoort wat je niet zint, dan vertel je aan iedereen die het wil horen over wat je nu weer gehoord hebt. En pas daarna ga je verhaal halen bij de persoon in kwestie. Waar je ook heel goed in bent? Verhalen aandikken. Komt de overdreven versie van een verhaal jou iets beter uit, dan verzin je er toch gewoon een stukje bij? Daar zie jij het probleem niet van in.

Stelling: “Roddelbladen moeten de winkels uit”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Elite Daily.

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden