null Beeld

Déze droom hebben we het vaakst en dít betekent het

We hebben het niet altijd door, maar we dromen élke nacht. De ene keer vergeten we onze dromen en de andere keer onthouden we ze tot in detail. Zo zijn er ook dromen die blijven terugkeren. Dít type droom komt het allervaakst voor.

Floor Gijsbertse

De naakte waarheid

Want we hebben allemaal wel eens een droom gehad waarbij we plotseling door hebben dat we geen kleding aan hebben en poedeltjenaakt zijn. Want wat begon als een normale droom, blijkt uit te lopen in een kleinschalig nudistenfeestje waar jij de hoofdrol in speelt. Want je bent de énige die naakt is. En dat is op zijn zachtst gezegd nogal ongemakkelijk.

Dit betekent de droom:

1. Iemand anders proberen te zijn

Zo schrijft website Droominfo dat wanneer je droomt over plotseling naakt zijn, dat je onderbewustzijn je probeert duidelijk te maken dat je probeert iemand te zijn die je in werkelijkheid helemaal niet bent. Je kunt ook bang zijn om daardoor gekleineerd te worden of je heel klein te voelen.

2. Onvoorbereid zijn

Ben jij in je droom plotseling naakt op je werk of op school? Dan kan het betekenen dat je denkt dat je je voor je gevoel niet goed hebt voorbereid hebt. Je bent bang dat als je in het middelpunt van de belangstelling komt te staan, dat je door de mand valt omdat iedereen door je heen prikt.

3. Vrijheid

Voor sommige mensen kan een droom in vol naakt ornaat betekenen dat ze geen schaamte kennen en trots zijn op wie ze zijn. Je hebt niets te verbergen en schaamt je niet voor je naakte lichaam. Je bent open en redelijk zorgeloos.

4. Vervreemding

Droom je dat naakt bent bij mensen die je helemaal niet kent? Dan kan je droom vervreemding aanduiden, meldt deze website. Misschien heb je op werk of in je sociale omgeving het gevoel om afgesloten te zijn en een vreemdeling te zijn. Je bent opzoek naar je plek op werk, in relaties en in de samenleving. Het is geboren uit een bepaalde angst om er niet bij te horen.

Wil je niets meer missen van Libelle? Neem een abonnement op het blad. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: Een jaarabonnement Libelle én een gratis Mart Visser tas voor maar €149.

Bron: Cosmopolitan.nl. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden