null Beeld

Déze ene slechte gewoonte is funest voor je relatie

Het is weekend, je ontwaakt uitgeslapen en stommelt naar beneden terwijl je je verheugt op een koffie en een krantje aan de ontbijttafel. Dat serene gevoel wordt onderweg ruw verstoord omdat je bijna je nek breekt over de schoenen van je partner. 

Susan Dalstra

De schoenen die hij gisteravond op de trap had gezet en zou opruimen, maar niet heeft gedaan. Waardoor jij bijna met een driedubbele salto naar beneden werd gelanceerd. Woest maak je een foto van de schoenen die je passief-agressief appt naar de luiwammes die nog zijn roes ligt uit te slapen. En dan loop je, uren later, door de supermarkt. Berichtje. Je partner. En een foto van een volle vaatwasser die jij zou uitruimen. Voor je het weet stijgt je hartslag naar het plafond en ben je verwikkeld in een driftige app-ruzie.

Ruzies uitvechten

We zijn ook maar mensen en we maken ons er allemaal weleens schuldig aan. Maar je raadt het al: je kan het beter echt niet doen. Tel tot drie (of tien) en bewaar je irritatie voor het moment dat je het er face-to-face met je partner over kan hebben. Onderzoek van de Universiteit van Brigham University toont aan dat stellen die hun ruzies uitvechten per telefoon vaker ongelukkig zijn binnen hun relatie.

Wanneer je het erover hebt wanneer je de ander ziet, is de kans op miscommunicatie een stuk kleiner. Je kunt ook een beter de reactie van je partner peilen (want genegeerd worden op de app terwijl je ziedend bent is nog erger).

Lief appje

Grappig genoeg betekent dat niet dat je iedere vorm van communicatie met je geliefde per telefoon uit de weg moet gaan. Integendeel. Elkaar vaak zomaar een lief appje sturen is juist goed voor de relatie. Wordt nou niet meteen boos omdat hij nooit uit zichzelf iets liefs appt: degene die stuurt, is volgens hetzelfde onderzoek nog gelukkiger dan de ontvanger. Tijd om nú een hartje te sturen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Pure wow. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden